tisdag 30 november 2010

Mormors vantar



Vissa kläder är bara kläder. Man köper dem, man använder dem och man gör sig av med dem.
Vissa kläder är så himla mycket mer. Som de här vantarna.
Jag har ärvt dem efter min mormor och jag tycker att de är de finaste vantarna jag någonsin skådat. Jag såg aldrig mormor använda dem. Hon kanske inte tyckte att de passade en gammal tant. Men jag tror att hon använde dem massor när hon var ung, för skinnet är alldeles mjukt och luddet inuti är helt slitet. Värmer gör de dock än! Både mina händer och min lilla själ. För varje gång jag sätter dem på minns jag min söta fina älskade mormor.

söndag 28 november 2010

Mat, musik, snö

Helgen invigdes med elva bitar sushi. Så gräsligt gott!

Sedan kom Sandra, Johanna och syster hem till mig på lite införkvällenpepp.
Syster fick födelsedagspresenter, eftersom hon och Johanna inte träffats sedan hon fyllde år. Så vips blidde det ett litet kalas!



Framåt halv tio var det dags för kvällens huvudattraktion; konsert med Johnossi. Har sett dem fyra gånger, men det här var en av de bästa. Indiepoprockpepp (eller nåt...)!



I ett av extranumren kom Moto Boy upp och sjöng ihop med John. Han måste ju vara en av de vackraste männen på den här jorden! Och med den rösten också. Kära hjärtanes!
Syster och jag stannade kvar hela natten lång och dansade och hängde med gamla bekanta. Ute var det riktig snöstorm, så när det var dags att bege sig hem var det bara att pulsa. Mysigt!

fredag 26 november 2010

Man Must Dance



What´s the point?
Jo, att det är helg och vi ska se de här sötnosarnas spelning ikväll och glömma alla bekymmer och dans dans dansa!
Tjohoo!

torsdag 25 november 2010

Snö snö snö

Vintern har anlänt!
Det är vackert och ljust och hundra gånger bättre än det iskalla regnet och den eviga gråheten för bara några dagar sedan.

Men jag är trött.
Trött trött trött.
Behöver en semester. Typ imorgon tack.
Nu ska jag krypa in under mitt tjockaste täcke och läsa Anne på Grönkulla och drömma att det är en junidag för hundra år sedan i vacker lantlig omgivning i Kanada.
Godnatt

onsdag 24 november 2010

Lackskor




Nu är de här! Mina nya fina lackkängor!

Hämtade dem på posten i fredags och har i stort sett levt i dem sedan dess. Så ohyggligt bekväma! Perfekta att hoppa på konsert med, perfekta att dansa bort natten i, perfekta att släpa sig till bussen i på morgonen. Bara helt perfekta.

Utstyrsel: jacka-åhléns, väska-topshop, strumpbyxor-lindex, kängor-doktor martens

tisdag 23 november 2010

HÅKAN!











Håkan Håkan, bästa Håkan!

Det var ju inte lika magiskt som på Way Out West i somras, det blir det nog svårt att slå någonsin. Men det var alldeles förträffligt bra och fint och gött och lyckopirrframkallande! Och han spelade mina tre favvolåtar som är den här och den här och den här. Yay! Men allra bäst på konserten var nog Du är snart där, för han sjöng så jävulskt bra. Speciellt när han tog i ända från tårna. Kändes i hela kroppen. Bravo!

Ps. Om man vill titta lite närmare på honom är det bara att klicka på bilderna, men det vet ni väl. Ds

måndag 22 november 2010

Bästa sortens lördag!

Torsdag till söndag bodde Emmeli hemma hos mig. Hur mysigt som helst! Som att vara sambo igen. Så härligt att komma hem till en lägenhet där lamporna var tända och någon sa hej och hade köpt chips och pepparkakor för att göra en glad. Saknar det där ibland.
I lördags var det min tur att vara snäll, så jag stekte pannkakor till min kära sambo och mig. Och så tittade vi på massor av Vänner-avsnitt och ett gäng dåliga filmer (tex Dirty Dancing 2, ujuj). Otroligt lat och skön eftermiddag.

Emmeli var iväg och träffade sin syster en stund. Maria hade just varit i Japan, så Em kom hem med finfina presenter. Som det här knasiga godiset, som ser ut som små flickor klädda i kimono...


Efter många timmar på soffan var det dags att göra iordning sig och smutta på en smaskig öl.

Johanna kom över och vi tokpeppade för kvällens stora begivenhet: Håkan Hellström-konsert i Lund!

Håkan var ju som väntat alldeles fantastisk! Han förtjänar så klart ett eget inlägg, så imorgon kommer en bildkavalkad. Fina fina Håkan!

Glada glada glada var vi i alla fall!

Efter konserten for vi tillbaks hem till mig för utvärdering och ostmackor och öl/vin.

Johanna blev trötter, men Em och jag kände att vi hade mycket kvar att ge. Så vi stack till kb och dansade rumpan av oss på ett kaotiskt dansgolv. Där hände som så ofta lite allt möjligt som inte passar att förtälja i denna blogg. Men kul var det! Och trött i benen var jag när det var dags att traska hem vid fyra-tiden.

söndag 21 november 2010

Fredagsparty











Fredagkväll med några av de absolut bästa flickorna jag vet! Cava, gödig musik och massor av pepparkakor. Så himla fint!
Sedan begav vi oss till debban. Joel anslöt sig, massor snicksnack och så dans så klart. Mycket bra start på helgen!

lördag 20 november 2010

Mycket tupering och en liten rosett



Så här såg jag ut igårkväll.
Mitt hår växer och växer och har inte fått träffa en frisör sedan i somras, så nu är det plötsligt så långt att jag kan sätta upp det i en liten puffig frisyr. Gillart.
Utstyrsel: klänning-hm, halsband-topshop, rosett-shock.