fredag 30 september 2011

Detsamma


En riktig dänga!

torsdag 29 september 2011

Johanna och Emmeli och indiskt

















I söndags ägnade jag en stor del av dagen till att städa och dona i mitt hem, men sedan fick jag min belöning. Gick på en skön promenad i solen med syster och så kom Johanna till stan. Vi mötte upp henne och Sandra för middag och bio. Det blev mumsig korma på India, uppdateringar om våra små liv, en kvällspromenad genom stan och så såg vi Jane Eyre. Jag tyckte så himla mycket om den! Hjärta och smärta, fantastiska kragar och råfint foto. Allt som allt en riktig myssöndagkväll!


I tisdags jobbade jag duktigt och var hemma hos Linda och fikade och gullade med bebis. Och på kvällen kom Emmeli på snabbvisit från Bryssel. Åh, vad fint att träffas igen! Vi var ett gäng systrar och vänner som möttes upp på Indian Haweli för att fira detta. Det blev god mat och roligat babbel om konsten att mingla, i-landsproblemjobbiga mobilavbrott och om läskiga djur och konstiga sjukdomar. Finfin kväll som gick allt för snabbt!

onsdag 28 september 2011

Stackars flickor som inte får vara rosa!

Hanna Fridén skriver jäkligt bra om genuspedagogik här. Så himla gött när andra kan skriva ner det man själv tänker. Läs och begrunda!

tisdag 27 september 2011

mjukis







Vissa dagar känner man bara inte för att ha riktiga kläder på sig. Men eftersom det inte är socialt accepterat att gå till jobbet i pyjamas, så får man hitta på något annat. Som en dag förra veckan när jag såg ut så här. Tröjor, trikåklänningar och tights i mjuka gosiga lager.

Utstyrsel: basker+klänning+knästrumpor+skor-hm, sjal+tjockkofta-indiska, tröja-cos, tights-lindex.

måndag 26 september 2011

Bubbel och kentaurer

Fredagen var en synnerligen fin fredag. Smörgåstårta och rätt lugnt på jobb. Efter lite vila hemma på soffan trampade jag iväg till bästa systern. Vi öppnade cavan fortare än kvickt!


Och gosade med vovven.

Och lagade middag.

Lax med charlottenlök- och gräslökssås, potatis och sallad. Väldigt enkelt, väldigt mumsigt!

Efterrätten var vi och hämtade på 70-talet, uppenbarligen. Brylépudding med karamellsås var det i alla fall. Sött och gott.

Efter att ha ätit oss mätta, druckit en drink och kollat på Idol och Skavlan hoppade vi på cyklarna och for iväg för att vara lite sociala.



Hemma hos Martin var vi ett litet gäng som drack fransk cider och diskuterade livsviktiga saker som nya jobb, ninjor, muskulösa nackar och kentaurer. Så väldigt trivsamt!

Som avslutning tog vi en sväng till debban för mingel och dans, innan det var dags att fara hem och sova sött och nöjt.

söndag 25 september 2011

Up



Sjukt fin film!

Och jag vill ha en bild av huset och ballongerna på min vägg. Får allt bli en liten googling.

lördag 24 september 2011

Följ min blogg med Bloglovin

Tryck på rubriken och gilla mig. Snääälla tyck om mig!!! Pretty please.

Eller ja, ni gör som ni vill förstås. Men tyck om mig!

212




Hittade den här grymma tjejen hos den här grymma tjejen.

Och nu drar jag till den här grymma tjejen och blir matad med frukost. Har själv inte en smula mat i mitt hem. Tur att jag har så himla snälla vänner!

fredag 23 september 2011

Holga





I onsdags var jag och hämtade ett paket, som gjorde mig väldigt exalterad. Det innehöll nämligen bland annat ett nytt batteri till min gamla analoga systemkamera, så nu kan jag äntligen använda den. Ser så gräsligt mycket fram emot när jag får tillbaka den första framkallade filmrullen! Dessutom råkade jag, när jag köpte batteriet, även klicka hem en ny kamera... En alldeles underbar Holga. Åhåjaja, vad skoj det ska bli att fota med den! Totalt omöjligt att veta om det ens blir något av bilderna, men jag gillar bara känslan av att hålla den klumpiga plastkameran i händerna och dra ner avtryckaren och långsamt snurra fram filmen. *nörd*

Fotolyckan firades ihop med syster, falafeltallrik, smågodis och Bonde söker fru. Lysande onsdag!

onsdag 21 september 2011

Sommarminnen

Cykeltur vid Morups Tånge.




Livet-på-landet-museum.



Årliga besöket på Göstas i Steninge. Fabulös remuladsås!





Hälsade på Linda och hennes familj i Varberg.



Bakade.



Åt surdegsbröd med massor av ost.

Tittade på båtar i hamnen.





Drack kaffe ur tjusiga koppar.

Åh, sommaren, du var så fin!

tisdag 20 september 2011

Hej härliga helg

I lördags bjöd Ida på födelsedagsbrunch.





Det var så himla mycket gott! Som en fantastisk hotellfrukost. Och det vet ni ju att jag älskar.






Nora bevakade noga om något råkade falla mot golvet.




Enligt vittnen såg jag exeptionellt lycklig ut när jag fick sätta tänderna i den här våfflan. Nom nom!


Efter kalasandet promenerade Titti, Åsa och jag hem till Titti för fortsatt mys. Meddelst te och mazariner och kattgos.




Via ännu en promenad hämtade vi hem gottig sushi, som vi intog framför filmen Penelope (som var fin men lite lång). Titti har sannerligen en av de bästa myssofforna ever.


Vid nio-tiden var det dags att förflytta mig ett kvarter bort. Hem till Evelina, där det var förfest. Åt ansenliga mängder salta pinnar, pratade om galna dejter och hade det allmänt fint.


Fatuma och Evelina var väldigt exalterade över sina Tom & Jerry-pysselböcker de fick av Annika. Sweetigt.


Några timmar senare begav vi oss till Retro för att lyssna på poplåtar och dansa. Men det var så pretto musik och i största allmänhet trist så jag traskade hem och sov sött istället.


Söndagen inledde jag med brunch på Smak ihop med Maria. En jazztrio spelade, maten var mumsig och sällskapet utmärkt. Hur fint som helst!
Just när jag var på väg hem lockades jag ut på mer äventyr.






Nämligen fika på Kommendanthusets café följt att kulturell aktivitet. Vi kollade på utställningen Mode utan midja på Malmö museum, som vi gillade skarpt. Intressant med 20-talet och kvinnors liv och mode på den tiden. Och tillslut avrundade vi den här totala mathelgen med te och mackor, återigen hemma hos bästa Titti.


Världens härligaste helg! Mat, kultur, vänner och fest, mer kan man inte kräva.