onsdag 30 juni 2010

Middag i hamnen



Gårdagen var nog årets hittills varmaste dag. Fick jobba och svettas mest hela dagen, men på kvällen kom belöningen. 3-rätters middag i hamnen, med kvällssolen i nacken, goda drycker och härligt sällskap.
Nu ska jag fortsätta att leka semester och bege mig ut för en öl. Tjingeling!

måndag 28 juni 2010

Midsommarhelgen

Helgen inleddes på torsdagskvällen med trivsamt häng på Adams fina innergård. Ett gäng sköna människor som diskuterade livets oväsentligheter och drack någon öl.

På midsommarafton gick Emmeli, syster, Aske och jag på promenad. Det blev en lång en. Efter två och en halv timmar var vi rätt trötta i fötterna, men himla nöjda med oss själva.

Sedan ordnade vi picnic och slog oss ned i Pildammsparken. Där blev vi kvar hela hela kvällen, tills det blivit alldeles mörkt och vinet tagit slut.
I parken fick inte Aske vara med, men det fick däremot Sussie.








Senare anslöt även Patrik, stackarn hade fått arbeta mest hela dagen.
Och till slut hittade även en trubadur och hans vänner till vårt lilla camp. Få saker ogillar jag mer än trubadurer, men den här var halvrolig i alla fall.
Efter en lång, härlig, lugn och riktigt fin kväll var det dags att traska hem och nanna gott.

På midsommardagen tog jag tåget till föräldrarna på landet. Spenderade hela eftermiddagen liggandes på en solstol med den här utsikten. Inte illa. Därefter blev det mer promenerande, grillning och snicksnack med mor och far.
Igår började dagen lite molnigt, så vi tog en cykeltur. Tittade på små stugor och mängder av andra semesterfirare och stannade till vid en liten liten hamn.

Sedan kom solen tillbaka med full kraft och jag fick hoppa i den nya bikinin igen.
På kvällen var det dags att återvända till staden, med ett fullsatt tåg. Man satt mer eller mindre i knät på varandra. Inte så mysigt ändå.

Idag hade jag en extra ledig dag. Underbart! Den har jag ägnat åt att var sällskapsdam vid ett bankbesök, druckit kaffe i Folkets park och solat vid ribban. Och så tog jag årets första dopp i havet. Det var överraskande varmt och skönt och gödigt!

lördag 26 juni 2010

Glad midsommar

Jag har en otroligt skön ledighet och likaså bloggen. Vi återkommer på måndag eller så.
Puss

torsdag 24 juni 2010

Mini-sommarlov


Den här veckan har varit intensiv. Minst sagt. Bland annat mycket känslor. Varit lite ledsen, rätt glad och väldigt arg, om vartannat. Till exempel har det varit drama på jobb och är det något jag inte gillar så är det drama. Puh! Men förhoppningsvis är det överspelat vid det här laget.
Och nu är det långhelg! Jag ska vara ledig i fyra dagar. Så jäkla gött! Känner att jag förtjänar det efter en lång vårtermin. Har varit så där överväldigande trött på sistone. Hjärnan liksom bara inte kopplar. Kan inte tänka några smarta tankar. Kan inte minnas något alls. Kan inte förstå vanliga vardagsrutiner. Som tex häromdagen stod jag och väntade vid ett trafikljus. När det slog om till grönt tog det alldeles för lång tid för min lilla hjärna att fatta vad det betydde... Detta händer mig varje år innan semestern, kroppen är bara helt slutkörd efter ett år utan längre ledighet. Förra sommaren tappade jag i stort sett närminnet sista veckan innan semestern. Inte helt bra kanske.
Nåväl. Efter den här helgen är det tre veckors slit till innan den riktiga semestern drar igång. Under denna period kommer jag att gå på ungefär 20% av min kapacitet skulle jag gissa. Men det är nog ok, för alla andra är ju också trötta... Men sedan ska jag vila som aldrig förr. Längt!
Och nu har jag blivit erbjuden att komma ut på öl. Ska man kanske tacka ja?!

tisdag 22 juni 2010

Att roa sig med Emmeli







Att roa sig med Emmeli en vecka i juni:
1. På en onsdag sitter man hemma och småjobbar och funderar på att gå och lägga sig. Då sms:ar Em. Johanna och hon sitter på en uteservering. Ungefär två sekunder senare sitter man jämte dem. En cola senare far man hem igen helt otroligt nöjd och glad. Ibland behövs det inte så mycket.
2. På en fredag drar man till parken med filt och dryck. Där möter man upp Em, hänger på filten, går igenom veckans händelser, kollar på folk och fryser för att sommaren luras lite. Sedan går man till Debaser och hänger i en soffa på uteserveringen hela kvällen. Vänner och bekanta och främlingar kommer förbi och det blir hemskt trångt och mysigt. När man cyklar hem gör man det med ett stort leende på läpparna.
3. På en lördag drar man på inflyttningsfest hos Adam. Där är det tjugoåriga hipsters, en hel del vin, människor som klättrar i träd och intensiv dans. Sedan måste Em och jag kila till kb för att fortsätta dansen och den hejdlösa glädjen.
Puss på min fina vän!

söndag 20 juni 2010

Utflykt













Efter en lång härlig frukost hos mig for hela familjen på utflykt till Ringsjön. Kollade lite på Bosjökloster och fick där ofrivilligt även beskåda en veterantraktorutställning (!), svajade på en gammal brygga och fikade i en kryddträdgård. När vi kom hem bjöd syster och P på tacomiddag vilket följdes av tacokoma och lite kikande på prinsessbröllop (republikan som jag är kunde jag ändå inte låta bli att blinka bort en och annan tår). Mysdag!

lördag 19 juni 2010

Finaste cykelvägen hem



Just här andas jag in och glömmer alla jobbsaker och börjar tänka på vad för skoj som ska hända till kvällen. Solljus genom löv är nog bland det finaste som finns!

torsdag 17 juni 2010

På en somrig torsdagskväll

tar man cykeln till Pildammsparken

äter en halloumifalafel till kvällsmat


dricker lite rosé


tittar på luftballonger

och har det så fint så fint!