torsdag 29 april 2010

Polkagris


För att fira att lönen kom härom dagen inhandlade jag mig en polkagrisig rosett, i tonårsaffären nummer ett: Glitter. Jag blir glad bara av att titta på den! Jag är inte svårroad jag inte.
Nu ska jag alldeles alldeles strax krypa ner under täcket. Har jobbat i 13 timmar idag. Intensivt dessutom. Fått tänka smarta tankar och allt.... Beyond trött. Imorn blir det halvdag och sedan Valborgsfirande. Tjohoo!

tisdag 27 april 2010

Bohuslän









Så himla mycket vår!
I helgen traskade vi runt i naturen och spanade på blåsippor, snokar, rådjur och söta hus, drack kaffe och odlade fräknar, dinglade med benen från en brygga, tittade på en hög med filmer, vilade middag på soffan, åt chips och gottigt indiskt och hade det sanslöst fint!

måndag 26 april 2010

Videocracy


Intressant dokumentär det här. Blir äcklad av Berlusconi och fascister och pengajakt och kändisskap till varje pris. Icke-troende som jag är känner jag mest för att be en stärkande bön för de italienska feministerna. De har det sannerligen inte lätt!

söndag 25 april 2010

Våren!

Bloggen har blivit en smula lidande för att jag har varit ute på äventyr och njutit av våren. Men nu är det tillbaka till vardagen. Denna vecka kommer att bli slitig. Ujuj! Bäst att gå och lägga sig omgående. Ses snart igen!

torsdag 22 april 2010

Treats


När man är sjuklig och pank får man unna sig saker som är fina och helt gratis.
Som att:
- sova hela dagen.
- gå en liten promenad med en ännu sjukligare Emmeli.
- baka en sockerkaka (med jordgubbsylt i) när man blir godissugen. Och äta halva på en gång.
- sova ännu mer.
- träffa finaste Linda och Titti och få te och glass och kanelgifflar och prata om härliga saker.
Om man bortser från hela den här feber-och-må-dåligt-grejen har det varit ganska trivsamma dagar ändå...
Nu borde jag sova, eftersom jag ska orka att jobba en massa timmar imorn. Puss o godnatt!

onsdag 21 april 2010

An extraordinary ordinary Tuesday

Cyklade hem från jobb. 1 1/2 mil i regn, motvind och fem plusgrader. Men se så käck och härlig hon är ändå!

Satt i köket länge och åt och läste tidningar. Lagade till en smaskig pyttipanna. Pyntade till den lite med vegetarisk "bacon" och purjolök. Och så creme fraiche med senap till. Göttigt!

Sedan var det datadags. Msn:ade och läste bloggar. Som alltid. Spenderade lång tid med att läsa den här. Underbara människa!

Kollade på Kobra (om cykling!) och den omtalade dokumentären Bananas. Kändes bra att jag redan innan endast handlar rättvisemärkta bananer. Fy fan för hur Dole behandlar sina anställda! En grej som fastnade lite extra var bilderna på arbetare som stretade barfota i den förgiftade leran, för att dra bananer med någon slags linbana. Som oxar på en småländsk åker på 1800-talet. Så jäkla illa berörd.
Slutligen somnade jag på soffan och den kvällen var över. Kunde ha varit en enormt tråkvanlig dag, men var ändå himla trivsam i sin enkelhet!

måndag 19 april 2010

Önskan gick i uppfyllelse!

Jajamen, jag fick våfflor! Eller fick och fick. Jag fick gå och handla och jag fick laga dem. Och inte blev de så vackra. Men viktigast: de blev goda. Med jordgubbsylt, vaniljglass och finfint sällskap! Det sällskap som förtjänat våffelfest genom att lösa propp i golvbrunnen i duschen med starka kemiska medel. Gillart. Alltihop.


söndag 18 april 2010

Copenhagen Popfest

I helgen var det Copenhagen Popfest. Igår drog vi över bron för att hänga med vänner och lyssna på poppiga låtar. Det började med kagparty i sann amerikansk anda hos Mads på Amager.


Killekill...

Söta Philippa!



Dags att göra sig redo för att fara vidare.

Middag på thaiställe. Gott och alldeles lagom mätt. En fråga som diskuterades: varför är vi så få i Sverige medan de är så många i Tyskland? Industrialism, religion eller istiden kanske? Många teorier fanns så klart. Får nog googla lite...

På restaurangen fanns också en lustig häst-elefant-drake.

Sedan kom vi till popfesten. Hängde och drack öl och fnissade i väntan på att några intressanta band skulle spela.



Tycker om den här bilden!

Lill-phillen och stor-phillen?!


Ampel bjöd på kaka och var bra! Perfekt soundtrack till en eftermiddag i parken, när solen skiner alldeles lagom varmt och ölen och vännerna finns nära till hands.

Glad publik!


Nils spelade sina små kluriga sånger. Söt!


Och Antonia charmade sockarna av en. Så himla bra hon är!


Efter spelningarna blev det dans och seriösa samtal.
När klockan slog tre tog Rasmus, Jonas och jag tåget hem. Diskuterade svensk inrikespolitik hela vägen. För det är ju det man gör. Innan läggdags utrotade vi hungern med haloumifalafel på Jalla Jalla.
Fin dag!!!

Linssoppa och Tempo




I fredags skulle vi egentligen på middag, men den blev tyvärr inställd. Plötsligt stod syster och jag med en fri fredagskväll. Vad göra? Jo, vi lagade mumsig linssoppa och drog sedan till Tempo och drack öl. Efter visst tågdrama anslöt sig även Rasmus till slut. Mycket folk var det som alltid, snicksnack om allt möjligt och glatt humör. Det blev en toppenfredagskväll i all sin enkelhet!

Våfflor!!!

Jag måste få våfflor nu! Svårt sugen!
I övrigt busy busy helg. Återkommer inom en inte allt för avlägsen framtid.
Våfflor!

fredag 16 april 2010

Dygnsrytm någon?

GAH!!!
Kom hem från jobb vid halv fyra. Satte mig och käkade lite och läste tidning. Blev trött i ögonen och lade mig på soffan och läste tidning. Somnade. Vaknade fem i tolv. 23.55. Vad fan?! Helt plötsligt hade jag sovit min normala nattsömn men på kvällen. Vad göra hela natten då? Sova mer? Leka med datorn? Diska?

På tal om något helt annat. Såg på facebook att en gammal klasskompis blivit fast på Grönland, pga vulkanaskan från Island. Spännande ställe att bli fast på...

Nä, nu tror jag att jag iaf går och lägger mig i sängen och läser bok. Kanske kan sova liiite till ändå.

Godnatt

tisdag 13 april 2010

AW

Tisdagar har blivit stora after work-dagen på sistone. Fast de består mer av mat än av dryck. Och allra mest av pratpratprat. Förra veckan var det musselsoppa på Tempo. Älskar verkligen det stället och älskar musslor, men sedan blev kollegan magsjuk... Ick. Nåväl, mina känslor har inte svalnat ändå.
Idag var vi några damer på Brogatans filial i Lund. Jag åt lite Toast Skagen (otroligt god!), drack lite fransk favoritcider och åt mycket creme brulée (det brända sockret var perfekt!). Trevlig tisdagkväll alltså!

Chokladboll



När man är snål, lat och sötsugen finns det bara en sak att göra: chokladbollar. Eller chokladbullar som man säger här i Skåne. Sött sött sött, men gott gott gott!

måndag 12 april 2010

Vad FAN är det här?!

Så sitter man i godan ro och läser sin tidning en morgon våren 2010.

Och får syn på det här. WTF!!! Har jag vaknat upp i 1960?

Jag var tvungen att kolla att det verkligen var ett riktigt företag. Det var det. Tyskt.
Tack men nej tack.
Annons ur Sydsvenskan.