måndag 5 april 2010

Barcelona - dag 2

Dagen inleddes med frukostbuffé. Gissningsvis bestående av 75% socker. Inte mig emot. Avslutade varje frukost med en chokladdonaut. Bara för att!

Dagens långa långa promenad tog oss först till Gracia; ett jättemysigt område med långa smala gator, fina gamla hus, små butiker och caféer.


Efter en lång sugande uppförsbacke kom vi sedan fram till Park Guell. Där fanns massor av turister.
Vilket inte Rasmus var jätteförtjust i. Men även söta små sagohus, som man kan se bakom honom.

Tog man sig längre in i parken blev det lugnare och man kunde slappa på en bänk en stund, titta på ödlor och njuta av den fina utsikten över hela Barcelona.

Spanade bort mot Tibidabo. Dit vill jag åka nästa gång. Man får åka linbana upp till en kyrka omgiven av ett gammalt tivoli. Och så klart en otrolig utsikt.

Efter parken traskade vi ner genom Gracia igen, letade efter lunchställe, hittade ett till slut och upptäckte den nya favoriten omelettmackan. Därefter fortsatte vandringen. Bland annat förbi fler Gaudi-hus.


Vi hamnade till slut i de gotiska kvarteren och La Rambla, som var fullsmockade med affärer, krimskrams och turister. Vi fick panik efter fem minuter och kastade oss in i området El Raval istället. Där var det lugnt. Gamla bohemiska och slitna arbetarkvarter. Fanns inte så mycket att titta på dock. Så vi gick och drack öl på en uteservering "hemma" i L'Eixample.

Eftersom vi maratonpromenerade var dag var vi också tvugna att ta en ordentlig siesta innan kvällsaktiviteterna. Kolla lite spansk tv, läsa några sidor och sova någon timme.

Den här kvällen blev det metze på ett Libanesiskt ställe. Åh, gott!

De hade finfina takdekorationer.

Stela svenskar som vi är blev vi dock hemskt besvärade när en magdansös kom och svängde på höfterna mitt i maten. Himla glad var hon i alla fall. Och vi med.

Sedan begav vi oss ut på jakt efter en bar vi båda godkände. Svårare än man kan tro, men till slut lyckades vi. På ett litet torg mellan gamla stenhus i El Raval hittade vi en mysig uteservering, där vi blev kvar halva natten.


När vi promenerade hem hade klubbarna öppnat, vilket de gör först efter klockan två på natten. Men då var vi två trötta små turister. Klubba får man väl göra hemma, när man kan sova hela dagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar