måndag 31 maj 2010

En liten liten tillställning



I lördags var Emmeli, Maria, syster och Aske här på kalas. Vin, fredagsmix, spotify, busigt rökande i fönstret och snickesnack om allt möjligt och omöjligt. Fina grejer!
Sedan gick vi till debban. Sanslöst dåliga dj:s! Förstörde dansgolvet totalt. Och så var det stalkers. Men ganska kul ändå. Haha!

Det blev väldigt kortkort, men också himla bekvämt!
Utstyrsel: tunika/klänning-hm, halsband+strumpbyxor-topshop, skor-weekdays

söndag 30 maj 2010

Grill





Grillfest på jobb. En livlig tillställning med himla god mat och en hel del sjungande. Bäst var de danska dryckesvisorna. Och Inzas potatisgratäng. Oh my!
Efter festen kunde jag inte låta bli att smita ut för en öl med Emmeli, på vårt kära Belle Epoque. Hade så mycket att prata om, eftersom vi inte setts på typ två veckor. Det kunde bara inte vänta en minut till. Min lilla Em, hon är fin hon!

Utstyrsel: klänning+strumpbyxor-hm, skor-shock, rosett-glitter

lördag 29 maj 2010

Funkasaurus rex

I torsdags var det eurovision och snacks och you tube:ande hos Erik. Det här var en av de bästa helt klart. Söt! Och himla bra låt.

onsdag 26 maj 2010

Polly says her back hurts

Idag är det onsdag. Bara väldigt mycket onsdag. Med tröttma och ryggont. För mycket räkposition framför datorn och oövervägda lyft på jobb.
Men imorn är det torsdag och då blir det skoj och sedan blir det fredag och skoj och sedan blir det lördag och skoj. Bara ta sig genom tio timmars arbetsdag imorn. Men jag ska i alla fall få vara lite lill-chef. Det blir intressant...

tisdag 25 maj 2010

Ölhäng, balkonghäng, hamnhäng och skogshäng

Den gångna helgen bjöd på Göteborgsvisit, för att hänga med bästa Rasmus.

När jag kom upp på fredagen gick vi ut och drack öl på Hagabion och Linnéterassen.
Jacob hade lämnat in sitt ex-jobb och fick en drink för exakt hundra kronor i present av Rasmus. Den var väldigt röd och rätt god. Kvällen avslutades med crepes-svullning. Gött!


På lördagen hängde jag på balkongen och solade mina mycket bleka ben i hemlighet. Åt stora mängder körsbär, vattenmelon och ananas, drack kaffe, käkade snacks och läste tidningar. Värden själv var iväg på doktorscermoni, men jag klarade mig galant själv. Helt gödig eftermiddag!

Jobbade också lite lite. *duktig*

På balkongen finns löv och grenar som påminner om en av förra höstens bästa fester (kolla här och här). Åh, det var tider det!

Om man tog en paus från solen kunde man gå till vardagsrummet och kolla ut över Göteborgsvarvet. Härligt att spana på folk som pinas när man själv latar sig med full kraft!


Akvariet var fint och grönt och fiskarna söta, men blyga.

På kvällen åt vi indiskt och mötte sedan upp några av Rasmus vänner. Åkte ut till någon lokal i hamnen, där andra vänner till dem skulle spela med sitt band. Tjusig gammal arbetarrestaurang och utsikt över en hiskelig massa containrar.

Vi hängde länge på trappan utanför, i den ljumma somriga kvällen. Sedan fick vi ont i rumpan av att sitta på sten, så vi gick på promenad.

Hittade en uppsättning utemöbler och Jacob plockade fram sin magiska väska. Där fanns det champagne!

Så Rasmus, Eva, Jacob och jag satt där i hamnområdet och drack skumpa. Så himla bra och gott och mysigt!

Innan natten var över hann vi även dricka en liten öl i stan och internetta onödiga saker, som sextonåriga världsomseglare.

På söndagen åt räkorna middag.

Och vi gav oss ut i skogen. Strålande väder, grönska, ormar och klättra upp för backe för utsikt.

Hann även äta tårta innan det var dags att hoppa på tåget hem igen.
Finfin helg! Och så somrig. Gillart!

måndag 24 maj 2010

"Du ser så, eh, poppig ut!"


Kommentar jag fick i lördags. Bra eller dåligt menad vet jag inte. Och int bryr jag mig! Men den var hemskt rolig. Fast roligast var när en tjej helt random ropade ut: "jag hatar alla män som spelar i band!", utanför en konsert. Haha!
Utstyrsel: kofta-topshop, t-shirt+kjol-hm, strumpbyxor-lindex, skor-shock

torsdag 20 maj 2010

Hjärta sommaren!

Min fina gröna och rosa gård. Den gör sig sannerligen så här års!


Hjärta dig och mig och somrigheten med sol och klibbig värme och parkhäng och sena nätter och pirriga förväntningar och svettig dans och kalla bad och nitton år och dumheter och för många cigaretter och kaffe på brygga och mjuka hundöron och cykel på landet och cykel i stan och äventyren. Äventyren!

Ps. Nu tar jag lite bloogpaus under helgen, medan jag roar mig på annat håll. Ses på måndag eller så. Puss! Ds.

onsdag 19 maj 2010

Vuxenpoäng!

Förutom mitt jobb och min lägenhet så har jag väldigt få vuxenpoäng. Trots min oerhört höga ålder framlever jag mitt liv inte helt olikt någon fem-tio år yngre. Vilket jag gillar!
Men ibland känner jag att det skulle vara trevligt att känna sig en smula vuxnare. Så idag skrapade jag ihop några nya poäng. Var på årsmöte i bostadsrättsföreningen och kunde inte låta bli att engagera mig. Blev invald som suppleant i styrelsen. Typ den lättaste posten, men nu kan jag bygga uppåt, mot makten... Mohahaha! Eller nåt. De andra i styrelsen är i alla fall också unga och verkar trevliga, så det kan nog bli bra.
Sammanfattning: moi - duktig, framåt och härlig! Tjohej!

tisdag 18 maj 2010

Utflykt!

Idag har vi varit på utflykt med jobb. Jag trampade den danska cykeln till parken, med ett gäng barn och picnickorgen i lådan. De andra fick promenera (och åka vagn så klart). Hehe! I parken gick vi på upptäcktsfärd, åt köttbullar, lyssnade på fåglar och andades in doften av vår. Dagar som denna tycker jag om mitt arbete alldeles extra mycket. Härligt som bara den!
Men man blir hemskt trött av utflykt, så jag var tvungen att sova i två timmar på soffan när jag kom hem. Och så har jag fått träningsvärk av danskan. Nyttigt!

Ps. Bilden är från augusti förra året. En mycket tidig morgon, när jag var på väg till jobb. Det var så otroligt fint! Om man klickar på bilden ser man en kanin skutta över grusvägen. Idyllen! Ds.

måndag 17 maj 2010

Happy Mondays

Måndagar brukar inte vara någon toppendag, men den här upplagan var ovanligt trivsam.
Arbetsdagen försvann utan större ansträngningar och på eftermiddagen kom solen. Tänk solen! Så länge sedan sist. För att fira detta gick jag på promenad efter jobb med syster och Aske.

Sedan lagade jag pannkakor åt oss. Nja, inte för Aske. Han fick nöja sig med att gnaga på ett ben och på min gamla jacka.

Åh, pannkakor är nog det allra godaste jag vet! Som godis och middag i ett. Vad kan vara bättre?!


söndag 16 maj 2010

Fyra kaffetanter och en hattask

Lotta, Lotta och jag var hemma hos Titti och drack kaffe idag. Diskuterade ofantligt viktiga saker som sovalkover, knasiga människor, förmåga till framförhållning, ostfest och en massa annat. Fint mys med fina vänner!

Och den ena Lottan hade köpt världens finaste hattask på loppis. Man dör tjusighetsdöden en smula, så är det bara.

Den blanka nästan orepade utsidan, med skinnband att hålla i.

Och det ursöta tyget inuti, med praktisk ficka.
Från 40-talet. Bara åh åh åh!


lördag 15 maj 2010

Hair


Det blev fredagskväll och jag tog cykeln och trampade hem till Emmeli. Där vräkte vi i oss snacks, drack goda drycker och kollade på Hair. Men vi hoppade över slutet, för det är alldeles för sorgligt för en peppig fredagskväll. Men musikaler alltså, älskart!
Efter filmen blev vi utdragna på en öl på Nyhavn, med Em:s kompis Christian och en vän till honom. Där gjordes det avslöjanden och upptäckter och var himla trevligt!
Sedan var det bara att cykla hem igen och sova gott i många timmar. Idag regnar det och jag städar. Inte kan man ha det roligt jämt inte.

fredag 14 maj 2010

Hjärta Kate!


Älskar Kate Nash skiva Made of Bricks! Lyssnar på den hur ofta som helst och har gjort så sedan den kom 2007. Den passar bara så bra i alla lägen; när man är glad, när man är kär, när man är hångelssugen, när man är nöjd, när man är ledsen, när man är arg, när man är heartbroken, i alla lägen! Idag lyssnar jag på den här.

Och nu har ledigheten återvänt och planer marineras. Vad vad kan hända? Em och jag rusade till systemet fem i sex för säkerhets skull i alla fall...

torsdag 13 maj 2010

Lill-lördag



Eftersom det idag är en alldeles ledig torsdag kunde man ju passa på att gå ut en sväng igårkväll. Syster, Emmeli, Adam och jag började med öl på Tempo. Där var det fullt med folk som vanligt, men vi lyckades tränga in oss vid ett bord. Vi kände att det var en bra kväll det här, så bestämde oss för att gå vidare till Debaser. Där träffade vi på Carl-Fredrik och några vänner till honom och det blev livat fram till stängning. Mer öl, en massa dans (med våra signaturdansmoves, mina var kaninen och hamstern), fler vänner och bekanta och glädjen sprittandes i kroppen. Åh, vilken kväll!
Men en parantes: pojkar alltså, pojkar! Vad sysslar de med?! Haha!

Och så här såg jag ut. Minus den allvarliga minen. Eftersom det snarare är höst ute än vår blev kläderna inspirerade av vinterhalvåret. Kändes en smula sorgligt. Kom tillbaka våren, vi saknar dig!
Utstyrsel: halsband-designtorget, kavaj-monki, klänning+byxor-hm, kängor-scorett
Idag har jag gjort absolut noll och ingenting. Sovit, ätit glass, läst bloggar, sovit igen och nu ska jag äta pommes. Imorn blir det lite jobb och sedan är det helg på riktigt!