tisdag 25 maj 2010

Ölhäng, balkonghäng, hamnhäng och skogshäng

Den gångna helgen bjöd på Göteborgsvisit, för att hänga med bästa Rasmus.

När jag kom upp på fredagen gick vi ut och drack öl på Hagabion och Linnéterassen.
Jacob hade lämnat in sitt ex-jobb och fick en drink för exakt hundra kronor i present av Rasmus. Den var väldigt röd och rätt god. Kvällen avslutades med crepes-svullning. Gött!


På lördagen hängde jag på balkongen och solade mina mycket bleka ben i hemlighet. Åt stora mängder körsbär, vattenmelon och ananas, drack kaffe, käkade snacks och läste tidningar. Värden själv var iväg på doktorscermoni, men jag klarade mig galant själv. Helt gödig eftermiddag!

Jobbade också lite lite. *duktig*

På balkongen finns löv och grenar som påminner om en av förra höstens bästa fester (kolla här och här). Åh, det var tider det!

Om man tog en paus från solen kunde man gå till vardagsrummet och kolla ut över Göteborgsvarvet. Härligt att spana på folk som pinas när man själv latar sig med full kraft!


Akvariet var fint och grönt och fiskarna söta, men blyga.

På kvällen åt vi indiskt och mötte sedan upp några av Rasmus vänner. Åkte ut till någon lokal i hamnen, där andra vänner till dem skulle spela med sitt band. Tjusig gammal arbetarrestaurang och utsikt över en hiskelig massa containrar.

Vi hängde länge på trappan utanför, i den ljumma somriga kvällen. Sedan fick vi ont i rumpan av att sitta på sten, så vi gick på promenad.

Hittade en uppsättning utemöbler och Jacob plockade fram sin magiska väska. Där fanns det champagne!

Så Rasmus, Eva, Jacob och jag satt där i hamnområdet och drack skumpa. Så himla bra och gott och mysigt!

Innan natten var över hann vi även dricka en liten öl i stan och internetta onödiga saker, som sextonåriga världsomseglare.

På söndagen åt räkorna middag.

Och vi gav oss ut i skogen. Strålande väder, grönska, ormar och klättra upp för backe för utsikt.

Hann även äta tårta innan det var dags att hoppa på tåget hem igen.
Finfin helg! Och så somrig. Gillart!

1 kommentar: