lördag 27 februari 2010

Något fint att se fram emot!

Så där ja! Nu var en styck resa bokad. Om en månad får jag några dagar i ett annat land. Förhoppningsvis med vårvärme, uteserveringar, öl, konstiga hus, gottig mat och finfint sällskap! Åh, längt!

fredag 26 februari 2010

Hej helg!


Då var det dags att fira helg igen då. Än så länge har det gjorts genom att äta soppa följt av muffins samt läsa bloggar. Nu ska jag vara en duktig flicka och diska. Sen ska det rotas fram några slags lagom fredagsfina kläder, sminkas lite och drickas några öl. Ännu en lovande helg ligger utsträckt framför fötterna på mig. Hurra!

onsdag 24 februari 2010

Vardagskärlek


Man tar en alldeles vanlig onsdag i februari. Vintern ligger som ett lock över allt. Orken är slut. Man rör sig som i dvala hela dagen.
Så blir det kväll och två av de finaste vännerna kommer och hälsar på. Det dricks te och äts kakor och pratas och skrattas. Plötsligt gör inte den där tröttheten något alls. Allt känns bara lugnt, härligt och bra.
Allt är bra. Snart är det helg. Snart är det vår. Snart blir man pigg. Och fram tills dess finns de bästa vännerna, så man klarar sig fint så länge.

tisdag 23 februari 2010

Lou Reed i tweed

Om man känner för att fnissa en smula.
En blogg helt i min smak!

Så hemskt mycket vinter


att det blir en smula löjligt.

måndag 22 februari 2010

Hon med mustaschen

I lördags hade Petter fest. Det var crossdressingtema.

Emmeli plockade fram sin inre Motalaraggare.



Jag var inte så sugen på att klä ut mig, så jag var en man utklädd till mig...











En kul kväll!

Käraste mor

Färsk pasta med tomater, svamp, fetaost, ruccola och vitlöksoliver.

Åh, vad jag älskar ost!


Åh, vad jag älskar fika!

En disktrasa, två paket servetter och ett gäng mustascher fick följa med hem från stan.


I helgen var min lilla mor på visit. Vi ägnade oss främst åt två av våra favoritaktiviteter; äta godsaker och gå på stan. Det var mys på hög nivå. Den här mamman är så klart den bästa mamma jag kan tänka!

söndag 21 februari 2010

Jag vill ta mig vatten över huvudet

sagt av Ola Salo i den fina lilla filmen Ola Svensson Superstar.

Så där tänker väl jag också. Och jag gör så. Även utan att tänka.

Och vilken fin kärleksförklaring till flickvännen på slutet. Fällde nästan en tår.

torsdag 18 februari 2010

Snö och sommarklänningar

Snön tar aldrig slut! Idag kom ett nytt litet oväder. Ungefär ett i veckan den här vintern. Helt knasigt, med tanke på att det i vanliga fall är typ ett per år.


Jag får stor användning av vinterns -antagligen årets- bästa köp: ett par långa benvärmare, som jag inhandlade för den nätta summan 12.50kr på hm.

Idag varade min arbetsdag i elva timmar och det mesta kändes ganska grått och trött. Då får man använda sina egna små peppknep. Som att klä sig i en blommig sommarklänning. Med tjockkofta och ullstrumpor går det alldeles utmärkt.


Kattoråtta






Igår var jag med Titti, Adrian och Orvar hos vetrinären, som sällskapsdam. De små liven kanske inte direkt uppskattade att bli petade i öronen med jättelånga tops och få sprutor i nackskinnet, men det blir nog bra i slutändan. Fint att min kära Titti och jag fick lite kvalitetstid också, även om det mestadels var i ett undersökningsrum på ett djursjukhus. Men vad gör man inte för de små liven! Alla tre alltså.

tisdag 16 februari 2010

A Few of My Favourite Things




Syster och jag tog en tur till bland annat Möllans ost, systemet och ett konditori idag. Semlorna är självfallet uppätna. Osten och vinet måste jag lämna ifred till på fredag. Åh dessa godsaker!

måndag 15 februari 2010

Sportbloggen


Inte världens sportigaste typ jag inte. Ja, förutom tre mil på cykel om dagen (när det inte är oskånsk vinter). Men det räknas inte riktigt.
Det finns dock några idrotter jag gillar att titta på. Cykel (of course, helst Tour de France). Friidrott. Längdskidor. Slalom (helst storslalom). De två senare kan jag verkligen få min dos av för tillfället. OS är här och jag kollade självfallet in Kalla idag. Hurra, så bra! Knappt trött såg hon ut...
Nu måste jag peppa upp mig med en svängig trudelutt, så att att jag kan ta tag i den där manualen för det nya lönesystemet på jobb... Sprängpepp! Som någon jag känner skulle säga. Eller inte. Men jag tycker att man borde lära sig bättre om man dansar samtidigt.

Utgångar






I helgen gjorde jag inte mycket vettigt. Det var verkligen en riktig rensa hjärnan och bara vara-helg. Det började med att fikan i fredags omvandlades till öl på Metro. Det var ju ändå fredag och då får/bör man ju dricka öl. Ett par finfina timmar senare kilade jag hem till Johanna och drack drinkar med henne och Emmeli. Viktiga och framförallt oviktiga ämnen avhandlades. Johanna var dock inne i en hemtenta så E och jag fick dra till Debaser själva. På Debban hittade vi dock alla möjliga skojiga vänner och minglade, snicksnackade och dansade bara lite grann. Avslut med Jalla Jalla-besök. Så klart.

På lördagen latade jag mig. Inhandling av mat var det mest ansträngande. På kvällen var det partaj igen. Förfest hos Lotta med ett gäng tjejer, en hund vid namn Fritz, vin och ett spel där vi inte behövde räkna poäng. Bara prata snusk. Sedan bar det av till KB (för variationens skull!). Där dansades det en hel del, bla med dalmasarna. Och så lite häng med Cathrine i Vinylbaren. Så klart.

På söndagen latade jag mig. Och gick en sväng med Aske och hans matte. Sedan var helgen slut. Måndagens återkomst till arbetet blev en liten chock för systemet. En intensiv vecka väntar!

söndag 14 februari 2010

My Bloody Valentine




Alla hjärtans dag är inte riktigt min grej. Februari har statistiskt sett snarare varit en kass månad för mig ur ett kärleksperspektiv. Förhoppningsvis blir det inte så i år i alla fall.
Men hur som helst inget behov av firande. Förutom ett gäng pussar till min bästa familj och mina finaste vänner så klart. Puss på er!
Istället för kommersiellt kärlekskrafs (eller för den delen hjärtesorg) har jag latat mig hela dagen lång, läst tidningar, hängt med datorn, ätit chips, klippt luggen och lyssnat på det här. Gött, men nu somnar min fot! Jag borde gå ut med Aske så jag får röra på mig lite. Ciao.

fredag 12 februari 2010

Let my shoes lead me forward

Nu är det banne mig helg! En ganska långtråkig vecka har passerat. Inte sämsta inte bästa. Men nu är det ledigheten och den ska bli så bra. Det har jag bestämt. Vi börjar med en fika och får se var helgen tar oss. Pepp! Som man säger.

onsdag 10 februari 2010

Ett litet steg för mänskligheten. Ett stort steg för Tess.



I helgen insåg jag att jag kan ha flätor igen. Yey! Visserligen mycket mycket små, men ändock. För första gången på typ fyra och ett halvt år börjar jag få långt hår. Jag har saknat mina flätor. Välkomna tillbaka!