lördag 31 december 2011

25/26

På juldagen kom lite släkt på kalas. Vi åt och åt och åt och snicksnackade i massor av timmar.


Sedan var vi alla hemskt trötta. Även jag tog mig en vilopaus på den här mattan.

Sedan skulle den mycket traditionsenliga systrarna-och-granen-bilden tas. Mamma letade vinklar.

Så här blev det. Jag ser yttepytteliten ut. Och systern hade just sovit på soffan. Men inte en chans att vi bryter julens viktigaste vana.

På annandagen var det supergrått, men fint på sitt vis. Familjen gick på långpromenad till fyren.

Sötate päronen, som fortfarande efter 40 år tillsammans håller handen.



Resten av dagen kollade vi på de billigaste husen på hemnet, åt mat som inte alls var julmat (fisk och potatis med citronsås) och åt ännu mer onyttigheter. Och så var den julen slut. Den var vansinnigt lugn och skön. Passade mig perfekt!

fredag 30 december 2011

23/24

Steg upp tidigt på lilljulafton och tog tåget genom dimman, till landet.


Slog in klappar, klädde granen och sov på soffan. Bästa sättet att lata sig en fredag.




Tjusigt utstyrda familjemedlemmar!



Kvällen spenderades med På spåret och mys framför brasan. Göttigt!



På julafton fick alla en klapp på morgonen. Även Aske så klart. Han fick torkat får och blev extremt lycklig.



Den obligatoriska julaftonspromenaden längs med havet. En råkall vind, men vackert som tusan.









<3





Julbordet dukades upp och intogs med stor aptit, med Kalle Anka i bakgrunden.







Och så kom tomten och gav oss ännu mer klappar och så åt vi massor av godis och drack glögg och hade det ytterst trivsamt.





Hej hej!

torsdag 29 december 2011

Klok som en bok


Ni har säkert redan sett den, men hon är ju bara så himla bra! Om jag får ett barn någongång, då vill jag absolut ha ett sådant här. Geni! Och egentligen så väldigt självklart.

onsdag 28 december 2011

Julmatsfrosseriet

Provsmakning av sill på lilljulafton. Mycket viktigt!


Jullunchen på julafton. Ett urval av favoriterna.

Tomtegröt!


Silltallriken på juldagen.

Det varma på juldagen.

Godsakerna på juldagen.

Därefter är man mätt och rund och go samt en smula illamående.

tisdag 27 december 2011

Hemma igen

Efter fem mycket lata dagar på landet har jag nu återvänt till civilisationen. Måste jobba några dagar, men hoppas innerligt att jullugnet fortfarande råder där. Känner mig i alla fall tusen gånger piggare än innan helgen. Både i kropp och själ. Idag löste jag nämligen in en av julklapparna, en massage. Himmel vad gött det var! När jag blir rik ska jag på massage varenda vecka minsann...
Återkommer med julbildkavalkad en annan dag, så klart. Nu ska jag gå och se om jag lyckas slita Kalle från hans nya Zelda. Puss och godnatt!

måndag 26 december 2011

Skönheten och Odjuret


Återsåg den här gamla favoritfilmen idag. Nostalgi på hög nivå. Och jag gillade den fortfarande så himlans mycket. Old school Disney, romantik och smäktande sångnummer; vad kan egentligen gå fel?!
Så till alla med en inre tioårig flicka: se (om) den! Du kommer att bli lite mjukare i själen.

fredag 23 december 2011

Julefrid



Idag har jag åkt tåg. Det var lugnt och nästan i tid. Ute låg dimman tät och jag kände hur julefriden började lägga sig. Framme vid målet fann syster och jag den sista klappen, klädde granen, slog in alla klappar och så sov jag i mer än två timmar på soffan. Och så har jag så klart provsmakat sillen och druckit en liten kopp med glögg. Så vansinnigt mycket jul. Så vansinnigt trivsamt. Imorgon fortsätter det fridfulla firandet.
God jul på er!
.
Ps. Jag såg för flera år sedan ett mustasch-halsband på en blogg. Har så himla gärna velat ha ett sedan dess, men aldrig sett det någonstans. Häromdagen fick jag just ett sådant i julklapp av Kalle. Hurra! Bästa killen har jag. Ds.

torsdag 22 december 2011

Jullov



Nu har jag jullov! Det varar bara i fem dagar, men ändock. Jag känner mig redan piggare. Åh, vad jag ser fram emot att inte göra någonting alls. Inte mer än att ätaätaäta och vila på soffa och promenera med hund i alla fall. Tjohoo!

tisdag 20 december 2011

Den toktrötta

Så har den infunnit sig; den årliga jultröttman. Den byggs upp av en termin av jobbintensitet och stress, bostadsrättsordförandefixande och tusen andra aktiviteter. Och på det för lite sömn. Nu har den trillat över mig med full kraft och jag vill inget annat än att sova sova sova. Så kära bloggläsare, ha tålamod med mig. Snart ska jag bli en flitigare bloggare igen.
Puss och kram

måndag 19 december 2011

Paper Heart


Om du är lika svag för romantik och knasiga amerikanska indiefilmer som jag så ska du definitivt se den här filmen. Man ler, fnissar och säger naaaaaw mest hela tiden. Stort <3 till Paper Heart!

lördag 17 december 2011

Mars




















Bilder från mars 2011.

fredag 16 december 2011

Musikhjälpen

Jag hoppas att ni lyssnar på Musikhjälpen på P3 och skänker pengar för flickors rätt att gå i skolan. Om inte så bara gört! Gört! Jag önskar den här fabulösa låten.

Puss på er (men bara om ni skänker)!

onsdag 14 december 2011

No Rain



Undrar ni kanske varför det bara dyker upp gamla bilder på bloggen nu för tiden? Jo, för att det är ett satans oinspirerande fotoväder. Det är bara en grå-svart sörja med evighetsregn och blåst. Snälla, ge mig blått och grönt och gult och värme mot min kind! Eller i alla fall lite snö, så att det blir vitt och ljust och julstämning. Gah!

Tack och lov för att det finns tusen filmer att fördriva tiden med och en styck söt-Kalle att se dem tillsammans med. Annars hade jag dött tristessdöden!

tisdag 13 december 2011