tisdag 29 november 2011

Caramel

Den glåmiga.


Den något mindre glåmiga.

Har hårkris av stora mått. Kanske inte som euro-krisen, men näst intill. Vad fan ska jag göra med mitt hår??? Medan jag väntar på gudomlig inspiration så livar jag upp mig med att prova lite nya hårfärger. Denna gång blev det en som l'oreal kallar för Caramel Blonde. Vi andra kallar det rött. Nöjd!

måndag 28 november 2011

En helg i tre måltider

I fredags lagade Kalle middag till Fatuma, Matilda och mig. Rysligt starka räkor! Gött. Sedan spelade vi Alias (som F o M vann stort i men det var skoj ändå) och halvsov framför Manhattan (måste ses om i mer vaket tillstånd). Sköna fredagen!


I lördags hostade jag halvt ihjäl mig, donade i mitt hem, storhandlade och åt ostkaka med jordgubbssylt och vispad grädde. Nom nom! På kvällen kom syster över och tonade mitt hår, åt smågodis och såg på Så mycket bättre och How to Lose Friends & Alienate People. Kändes som att vi var tolv år ungefär, men var så himla trivsamt!

I söndags mötte jag upp Titti på Entré för att kolla efter julklappar och fika. Blev inga julklappar, dock några små presenter till mig själv. Och en till Kalle, men de får ni se en annan dag. Väldigt nöjd med fångsten. Fikat var jag väldigt nöjd med också, för den delen. Chai te, blåbärsmuffin och en halv saffransmuffin. Och massor av superviktigt pratpratprat med min finaste Titti. Vad skulle jag göra utan henne?!

Helgen avslutades med middag och favorit i repris; Almost Famous (älsk på Tiny Dancer!). Myshelgen helt enkelt. Gillart massor!

Hej bloggen

Det här är Kalle. På bilden ser han lite misstänksam ut, men annars är han nästan alltid glad. Dessutom är han min pojkvän.

Han är den finaste och jag är den lyckligaste.

Ville bara säga det. Hej då!

söndag 27 november 2011

Advent

Har ägnat en för mig ovanligt stor del av helgen till att fixa och dona med mitt hem och adventspynta. Men nu är det så mysigt att jag knappt vill lämna lägenheten. Farmors gamla adventsljusstake har som alltid kommit fram och där bakom kan man se datumljuset stå och vänta på december. I min familj är just det lilla ljuset ett av de viktigaste pynten. Utan det, ingen jul! Så är det bara.


Ljusstaken i köksfönstret fick jag i julklapp förra året, eftersom den gamla jag haft sedan jag var bebis ungefär hade tröttnat.

Och så den gamla Indiska-stjärnan i vardagsrummet. Och så tusen ljus överallt. En fruktansvärt massa mysande ska nu pågå den närmsta månaden!

lördag 26 november 2011

torsdag 24 november 2011

Dinner And A Movie

Firade lill-lördag med middag på Moriskan. Tummen upp för bröd på kakfat, oliver i syltburk, udda stolar, rolig playlist i bakgrunden och mumsig risotto. Och finaste sällskapet!



Sedan blev det Tintin i 3D på bio. Den var förstås vansinnigt välgjord och detaljerad till tusen. Och Kapten Haddock och Dupontarna var sweetiga som sig bör. Men. Jag är verkligen inget fan av det här animeringssättet. Det blir liksom FÖR likt verkligheten. 3D är inte heller mitt favoritsätt att se film. Blir mest lätt illamående och stör mig på att undertexten delar sig i flera lager. Och de där jäkla glasögonen är ju sjukt obekväma dessutom. Betyg 2+, skulle jag nog säga.
Finfint onsdagsfirande ändå!

tisdag 22 november 2011

Ulligt



Var på Svedala Outlet i söndags och gjorde ett finfint fynd, den gosiga ulltröjan ni kan skåda ovan. Damavdelningen var trist till tusen, men på herrsidan fanns en hel del fint. Allra mest gosiga tröjor och lyckligtvis passar jag tydligen i kill-small, så grattis till mig.

Utstyrsel: tröja-wolsey, klänning+strumpisar-hm, kängor-dr martens.

måndag 21 november 2011

Dimma 15.30















Det fanns åkrar och ängar och hav och öresundsbroar, men intet såg man. Det var fint det.


Titeln på det här inlägget är för övrigt inspirerat av den här fantastiska dimmlåten. Förresten, ni borde lyssna på hela skivan! Den är så rysligt bra och alldeles utomordentligt passande just på gråa novembermåndagar.

söndag 20 november 2011

Mamma och 90-talet















Mamma kom till stan i fredags för mor-döttrar-helg. Vi åt massor av ost, drack vin, var på Lovisa på landet, kollade in julklappar på stan, lagade smaskig pasta, promenerade och vilade på soffan. Vilket mys!







När mamma farit hem igen drog jag till Fatu och Kalle för 90-talskalas. Det var spikes, Robyndunjackan, grungediskussioner, diverse 90-talsdanser och bara bara 90-talsmusik så klart. Trivsamheten var stor och likaså nostalgin. Göttigt!

fredag 18 november 2011

Lite revolution på fredagseftermiddagen


för att väga upp för den borgliga livsstil jag kommer att föra idag, med vin, ost och lättja.

onsdag 16 november 2011

De långa promenaderna




















I helgen hann jag med både klassisk syster- och Askepromenad i de fina kvarteren och klassisk Emmeli promenad till Ribban. Och klassisk belöningsfika. Så. Himla. Fint.

tisdag 15 november 2011

När fina vännen kommer till stan måste man fira



I helgen var Emmeli hemma i Malmö på besök. Vännerna jublade av glädje och det hela var förstås tvunget att firas. I fredags var vi ett gäng som hängde på Grand och drack öl och uppdaterade varann om våra liv. Bästa fredagsmyset!

På lördagen mysfinklädde jag mig för att gå på festligheter hos Maria.

Utstyrsel: allt hm, utom dr martens-kängorna (lite illa alltså).











Hos Maria var det galanta damer och bubbel och bacon beans (världens äckligaste godis vill jag påstå utan ens ha smakat) och tusen viktiga oviktiga saker att prata om. Sedan blev det northern soul-dans på lokal resten av natten och så var det kalasandet till ända.