lördag 30 april 2011

Bröllop!



När jag hör den här låten tänker jag på en enda person. Och det är min kära vän Titti. Hon var helt tokig i den när den kom. Spelade den om och om och om igen. Som hon gör när hon hittar en låt hon gillar.

Idag ska Titti gifta sig med sin fina Fredrik. Hon har lyckats haffa bästa killen och han har lyckats haffa bästa tjejen och jag är så himla himla glad för deras skull. Så det var bara självklart vilken låt jag vill spela för henne idag.

Puss min älskade vän!

fredag 29 april 2011

Spets och mint



Två små inköp från Berlin.

Mjuka fina mockaarmband från Kauf Dich Glücklich och spetsskosnören från American Apparel. Och i den vita påsen fanns det två chokladägg. Det var ju trots allt påsk.

Det ljust aprokosfärgade armbandet har suttit på min handled varje dag sedan jag köpte det. Älskart'! Och skosnörena ska få pynta min grå lågskor från asos. Finemang!

torsdag 28 april 2011

Roadtrip till Berlin dag 3

På söndagen var det fyra småslitna flickor som satte sig ner på en uteservering och smaskade i sig en liten frukost i solen.


Toast med smör och marmelad, diverse frukter, en kaka fylld med chokladpudding (!) och ett hjärta av mangosås. Med rätta kallades det den söta frukosten.



Lagom mätta och belåtna och med lite mer styrka i kroppen drog vi på marknad i "vårt" kvarter. Den heter Flohmarkt am Mauerpark och är stor och fullproppad med folk.









Där fanns allt. Fina möbler, billiga örhängen, finfina kameror, saker vi inte förstod vad det var, tjusiga hattar, arabiska kakor samt en hel massa strunt.





Det enda jag inhandlade var dock frukt i stora mängder, för hemresan.



För sedan var det dags att vända norrut, lämna underbaraste Berlin för den här gången och spana över gröna åkrar i många mil igen.














Bilresan kändes mycket snabbare hemåt, men båtresan var tråkigare än någonsin. Vi försökte roa oss med att kolla på bilderna från resan, sova lite, läsa lite, se på tyska nyheter utan ljud, bråka om kortspelsregler och köpa Bassets vingummin.



Så himla himla fina dagar. Längtar redan tillbaka. Åh, mitt käraste Berlin!

onsdag 27 april 2011

Roadtrip till Berlin dag 2

Påskafton började med finfrukost på caféet Engelberg.



Massor av goda ostar och bröd, kaffe, söta tomater och marmelad. Så otroligt gott!

Dessutom i solen på mysig uteservering. Underbart!




Efter frukosten promenerade vi längs Kastanienalle och vidare till favoritshoppingområdet ner mot Mitte. Tittade i massor av butiker; klädaffärer, vintageaffärer och allmänna kitschaffärer. Hittade några små godbitar samt hindrade mig själv från att inhandla en otroligt fin men onödig blus på COS. Det är en toppenaffär det där.



Efter flera timmars traskande var det dags för lunch.



Mumsiga burritos.



Och lemonad som smakade precis som mojito. Nom nom.



Sedan begav vi oss ut på turistrunda, eftersom inte alla i sällskapet varit i Berlin tidigare. Vi gick från Alexanderplatz, längs med hela Unter den Linden till Branderburger Tor och vidare till förintelsemonumentet.





Emmeli fick sin efterlängtade pretzel!



Tillbaks i Mitte kollade vi i fler butiker



och åt glass.



Sedan var det dags att bege sig hemåt. Vårt hotell var byggt på mark där Berlinmuren dragit fram.



Efter ett snabbstopp på hotellrummet slog vi oss ner i Mauerpark igen och göttade oss i kvällssolen och kollade på folk. Bland annat fick vi se åtta poliser och två brandmän engagera sig i släckandet av en brinnande papprskorg. Hihi, tyskar alltså.



Cava!





Lycka!



Sedan var det dags att göra sig iordning inför kvällens äventyr.



Sötis!



Spexiga tjejer.





Vi gick för att äta på en restaurang vi tyckte såg trevlig ut. Dagens stora misstag. Vegetarianen Johanna fick bacon i vitlöksbrödet (!) och därefter i potatisen. Efter att ha fått in en "ny" portion fann hon återigen bacon i potatisen. Det hela var så illa att vi bara kunde skratta åt skiten. Och som vi skrattade! Resten av matgästerna tyckte nog vi var jäkligt störiga. För inte tala om servitören. Han hade dessutom mage att bli sur för att vi inte gav honom dricks efter denna galanta baconuppvisning.





Vi gick till en mysig bar istället (som jag tyvärr glömt namnet på). Där fanns medaljongtapeter, teakmöbler, gamla soffor och goda drinkar. Min strawberry daiquiri var som en smarrig sorbet.









Efter drinkarna tagit slut satte vi oss i en taxi till det här gamla kraftverket, nu mer klubben Berghain. Bara att komma in var en smärre nervpärs, på grund av de stenhårdaste vakterna jag någonsin mött. Efter att ha blivit utstirrade av en gigantisk och tillsynes ondsint vakt blev vi godkända och insläppta. Med dunkande hjärtan, visterade väskor och inlämnade kameror (strängt fotoförbud) kom vi äntligen upp till själva klubben. Där var det göttig untz untz untz tills tröjan var genomsvettig och fötterna värkte.


Håhåjaja, vilken bra dag!!