måndag 28 februari 2011

She's Lost Control



Gitarren trumman rösten ögonen texten kläderna dansen.

Mia+vänner+dans=sköj

Sötsystrar

En liten liten Mia. Jo, vi satt allra längst bak. Men hon var inte direkt subtil i sina rörelser, så det gjorde just ingenting.


Em fick den förtjusande kommentaren om sin lilla lägenhet "var det här allt?" när två unga herrar anlände. Då vart hon inte så här glad och herrarna bestraffas omedelbart med att inte få vara med på bild (de sörjer säkert nåt oerhört). Men annars var hon exakt så här glad. Och jag med!

I lördags var Maria, Emmeli och jag som sagt på Mia Skäringer. Det var som förväntat skitbra! Hysteriskt roligt, sorgligt, vackert, smaklöst och alldeles underbart. Imellan allt snackande sjöng även Mia hudknotterframkallande små sånger. Hon hade verkligen en riktigt fin sångröst.
Efter två och en halv toppentimmar traskade vi genom iskylan hem till Emmlan för att värma oss med diverse drycker och de obligatoriska chipsen. Vänner anslöt sig och trivsamheten var hög. Kvällen avslutades med dansdansdans och snicksnack med gamla bekanta.
Finfin kväll!

söndag 27 februari 2011

Bibliotekarien



Igår var jag en sväng på stan med några störtbra människor. Och när jag kom hem hade jag med mig två mycket Tess-iga klädesplagg. En puffig kjol och en vit blus. Kan inte få nog!
Och så här såg jag ut på kvällen, nyekiperad och tjusig.
Fick höra att jag såg ut som en bibliotekarie. Vilket jag tar helt och hållet som en komplimang. Funderade faktiskt på att bli det, innan jag valde lärarbanan istället. Älskar böcker och älskar stämningen på bibliotek!
.
Utstyrsel: blus-zara, kjol-monki, kofta+väska-topshop, kängor-dm

lördag 26 februari 2011

Mia Skäringer



Ikväll ska jag kolla på Mia Skäringers föreställning "Dyngkåt och hur helig som helst". Kommer att bli så bra så bra, tror jag! Har hennes bok och den är helt jävla underbar. Pepp pepp!

Ps. Klippet ovan är så klart från "Mia och Klara". Skitkul och pinsamt i perfekt kombination! Ds.

torsdag 24 februari 2011

Hästar och ett marsvin utklädd till kanin



Så här kan man se ut när man dansar sig lycklig till pop:
tröja-cos, byxkjol-kauf dich glücklich, kängor-dm, pin-någon liten butik i Berlin

onsdag 23 februari 2011

If Loneliness Was Art I Could Hang You From the Wall in Some Berlin Hall



Snön har fallit igen.
Jag har inte varit ute sedan i måndags.
Har febersovit bort timmar.
Dagar.
Och i dimman har det här varit min bästa vän.
Och det här. Oväntat nog.
Yay för Nikki Minaj!
.
Nu tar vi tag i det här livet igen.

måndag 21 februari 2011

Björnligan, Modesty Blaise och Transformers














I lördags fyllde Petter år och firade det hela med maskerad på temat "superhjältar och superskurkar". Kvällen innehöll obekväma masker, rimligt mycket öl, pannkakstårta, skojiga människor, en strippande dvärg (alltså, fråga inte ens) och så dans så klart. Det hann nästan att bli morgon innan vi traskade hemåt, vilket måste vara ett bra betyg på en fest.
.
Ps. Så här såg det ut när vi firade pojkspolingen förra året. Ds.

söndag 20 februari 2011

Lördagsnöje

Igår var det strålande sol och för en gång skull skuttade man gladeligen ut genom porten för att få njuta ett slag. Jag tog cykeln ner på stan för traditionellt lördagsnöje. Gå i affärer och fika. Emmeli och jag inhandlade utstyrslar till kvällens aktiviteter och så hängde jag med Titti. Vi ses alldeles för sällan, men när vi väl gör det är det bara så himla fint. Och ingen är så brutalt ärlig som den damen, när man försöker lösa livets klurigheter. Just vad jag behöver. En riktigt härlig eftermiddag var det!

lördag 19 februari 2011

Allo Darlin'

Så kom den efterlängtade fredagskvällen!
Jag tog en falafel under armen och drog hem till Emmeli.

Åt min lyxiga middag och så kom Evelina, Sofia och syrran. Vi drack lite vin och snicksnackade om diverse viktigheter och oviktigheter.


Sedan traskade vi några hundra meter bort till Debaser. Där var det spelning med Allo Darlin'. Åh åh åh, så himla bra!
Jag var inte på superbra humör innan, men efter konserten var jag glad och pepp till tusen. Pop är fina grejer för kropp och själ.



Resten av natten drack vi öl, träffade alla möjliga vänner och bekanta och dansade tills benen inte orkade mer.


Finfin afton!

fredag 18 februari 2011

elva noll sex



Klockan 11.06 idag insåg jag vad som betyder något för mig.
Vem som betyder något.
Och vad som inte betyder någonting alls.
.
Det small till i mitt hjärta.
Tror att det gick sönder. En liten, men viktig bit gick av.
Vet inte om det går att laga.
Men jag ska försöka.
För det som var innan var inget och det som är nu är allt.

torsdag 17 februari 2011

Lars and the Real Girl



Om du vill se en hjärtevärmande och hoppfull film, men som inte alls är så där hollywoodkletig och sentimental som de ofta kan vara, då ska du se Lars and the Real Girl. Åh, så fin och knasig alltså! Man satt liksom mest hela tiden och åh:ade sig och log fånigt.
Såg även Black Swan häromsistens. Den var obehaglig som attan. Var tvungen att gömma mig i kudden ibland. Men så är jag också väldigt mesig när det kommer till läskiga filmer. Mila Kunis var dock het (och bra) som få!

onsdag 16 februari 2011

Sweet!

En av de bästa köpa-på-färjan-godisarna, tillsammans med skolkritor och Bassets vingummin.

Och de gröna är så klart godast.

Socker och glada färger är just vad man behöver så här mitt i veckan mitt i februari, när längtan är som störst efter gröna träd, gula små blommor, rödbrända ben och vitt vin på filt i parken. Håhåjaja!

tisdag 15 februari 2011