fredag 31 december 2010

Den sista kvällen

GOTT NYTT ÅR kära bloggen och min lilla trogna skara läsare! Tack för det här året. Det var fantastiskt! Mot nya äventyr 2011...
Men först party i guldprickar.
Puss puss

torsdag 30 december 2010

tisdag 28 december 2010

Hunden och jag




När man är totalt tokmätt efter all julmat finns det bara en sak att göra.
Lägga sig på golvet framför kaminen och vila mot en mjuk och varm hundmage.
Bland det bästa i världen.
Julaftonsutstyrsel: top-topshop, kjol-second hand, ullstrumpor-hm, rosett-present

söndag 26 december 2010

Käraste morfar



Ofta är livet dans dans dans och roligheter och mys. Men ibland är det också sorg och värk ända in i hjärteroten. Idag var en sådan dag. Min morfar var den friskaste och hurtigaste människa jag visste. Han jobbade till han var typ 75 och gick alltid jättejättesnabbt. Nu är det bara en skugga kvar och det är det sorgligaste jag varit med om. Idag har jag tänkt på honom, pratat om honom och suttit i bilen utanför hans hem och gråtit. Idag går det bara att lyssna på den här sången.
Kram på dig morfar!

fredag 24 december 2010

Mysafton



Hela den här julafton har gått i mysandets tecken, med sovmorgon, långfrukost, promenad i solen och iskylan, Kalle Anka, massor av mat, Karl-Bertil Jonsson, julklappsutdelning, glögg och godis och så avslutades det hela med lite Eddie Izzard på tv. Fin dag!

God jul på er!
Puss och kram

torsdag 23 december 2010

Dan före dan

Ah, julfriden har infunnit sig!
Imorse for syster, Aske och jag till landet. Vi hade en sådan himla tur, för vårt tåg blev i slutändan bara 30 minuter försenat. Succé för SJ en dag som denna, då var och vart annat tåg är helt inställt eller åtminstone galet försenat.
Väl framme vid målet har jag sovit på soffan i ett par timmar och vaknat med det där sköna ledighetslugnet i mig, klätt granen och långfikat med familjen. Ikväll ska det bara fortsättas att mysa, drickas glögg och slå in klappar. Och planen är att julafton ska fortsätta i samma tempo. Gödigt!

onsdag 22 december 2010

Julklappar och tårar


Så här såg det ut på min gata halv sju på morgonen igår, när jag pulsade iväg till bussen. Verkligen tokmycket snö för tillfället. I alla fall för att vara i Malmö.
Sedan dess har jag dansat runt granen, träffat tomten, ätit två julbord, köpt de sista klapparna och så har jag fått en hel hög själv också, på jobb. I paketen har jag funnit skålar, en pytteliten ugnsform, pepparkakschoklad, en julkokbok, fyra flaskor vin... Fint som snus!
Och så har jag fällt en tår eller två, eftersom min bästa bästa arbetskompis (och fina vän) Inza ska börja nytt jobb. Idag var vår sista jobbdag ihop. Kommer sakna henne som bara den!
Och nu har det blivit jullov. Även om mitt är väldigt kort. Men åh, vad det ska bli gött!

April 2010

April började med påsk. Jag for till landet och hängde med familjen, gick långa promenader, åt massor av god mat, gosade med hunden och tog en tur till min favoritaffär i Varberg.





Under våren var det en hel del afterworkande. Eftersom vi är rätt mattokiga, mina kära kollegor och jag, så fokuserar vi mer på att äta något smaskigt än att dricka öl. Den här gången åt jag typ världens godaste skagentoast.
Någon kväll skulle vi ut på galej så klart. Syster och jag inledde just den här kvällen med min bästa linssoppa och den goda goda franska cidern.

En lördag drog vi på Copenhagen Popfest.
Började med förpepp i en lägenhet på Amager, med kakor och öl och mys.


Efter thaimat for vi till själva festivalen.
Hängde runt med fina människor och drack lite mer öl.

Och så tittade vi på band ju. Här är Ampel.

Och här är braiga Antonia.

En helg for Rasmus och jag till Bohuslän. Där drack vi kaffe, gick evighetslånga promenader, tittade på en miljon blåsippor, blev exalterade/rädda för ormar i vägkanter, läste dåliga deckare och hade det så himla vårigt och fint!



Så avslutades månaden med Valborg. Vi bestämde att vi inte alls kände för den där vanliga supa-i-parken-grejen och ordnade middag hos Titti istället. Väldigt trivsam och rolig kväll!
(Även om kamerabatteriet dog innan jag hunnit ta en enda vettig bild)