söndag 31 oktober 2010

Tenta, partaj och te

Innan helgen började tänkte jag att den nog kunde bli en rätt trist historia. Jag pluggar ju barnlitteratur på halvtid och nu var det dags för hemtenta. Eftersom jag jobbar heltid också fick den här helgen bli stora tentahelgen. Inget annat inplanerat alls. Men jag fick fel, helgen blev en himla trivsam historia.

I fredagskväll vilade jag upp mig. Åt massor av godis och kollade på Idol (det var däremot trist, inte så intressant säsong i år), Modern Family (skoj) och Unfaithful (ok film, Diane Lane väldigt het). Lugnt och skönt.
I lördags pluggade jag flitigt, skrev nästan halva tentan på bara några timmar. Tog en promenad och inhandlad ett minneskort till kameran och så plugg igen. Tillslut började det krypa i kroppen av rastlöshet. Jag behövde träffa människor. Så jag skickade ett mess till Evelina.

Och vips så var jag på drinkparty! Jag drack dock mestadels läsk, så att jag skulle vara pigg och frisk idag också. Men roligt var det i alla fall.

Evelina muddlar drink med hjälp av osthyvel...

Voilà, en mojito.

Annika och Evelina.

En till Evelina.

Fatuma och jag.

Och så anslöt sig Johan. Det pillades med iphones, diskuterades viktiga oviktigheter och när klockan blev halv två traskade vi till KB och dansade bort nattens sista timmar.

Idag har jag vart på bibblan, pluggat, ätit pizza och hängt med min bästa Titti. Vi drack te, snicksnackade, läste bloggar och inredningstidningar och så korrläste Titti det jag skrivit till tentan. Skönt att få lite respons från någon annan. Kan själv inte avgöra alls om det är bra eller dåligt när jag är inne i skrivprocessen.
Och det var den fina helgen! Nu är jag redo för ny vecka. Mer jobb, mer plugg och rätt som det är så är helgen här igen. Tjohej!

fredag 29 oktober 2010

En dag i älvriket





Den här alldeles fantastiskt tjusiga -och stora- boken vandrar genom min släkt. Från början tror jag att den fanns hos min mammas farmor. Mamma brukade alltid bläddra i den och drömma sig bort när hon var liten. Under min uppväxt fanns den hos min mormor och morfar. Även jag älskade att titta i den och fantisera ihop egna historier kring de fina bilderna. Nu har boken hamnat hemma hos mina föräldrar och jag blir nostalgisk varje gång jag ser den. Öppnar upp ett uppslag, läser några rader och tänker på den lilla flickan som drömde sig bort till älvriket.
En dag hoppas jag att boken får fortsätta sin vandring hem till mig.

onsdag 27 oktober 2010

Bästa videon ever ever ever!

Älskar den här videon, bara helt briljant!

Så snygg, så cool, så läskig och så den alldeles fantastiska göra-slut-låten också.

Jag tröttnar aldrig.

tisdag 26 oktober 2010

Myror i brallan


Det kryper i min kropp. Det kryper och krälar. Allt är i luften. Ingenting är bestämt. Vad som kan hända. Jag måste bara ta beslut. Kryp kryp i varje liten del. En oro, som inte är av ondo. Men gör mig otålig. Hur ska jag få ihop tankarna? Vad kommer de att sluta någonstans? Något är på gång. Det kan vara hösten. Det kan vara trettio. Det kan vara livet. Oundvikligt är det i vilket fall som helst när krypet sätter igång.

måndag 25 oktober 2010

Stockholm

I fredags for syster och jag till Stockholm och hälsade på Emmeli.
När vi kom norrut var det krispigt kallt och snö. En smärre chock för en skåning. Men fint.
Eftersom Emmeli bor i ett minimalt rum passade syster och jag på att hotella oss. Den här gången blev det Malmen, precis vid Medis.

Vi inledde helgen med att gå och äta på Indira.

Riktigt god och ganska billig indier.

Hihi, vi ser helt lika ut! Umgåtts för mycket? Näää, kan ju inte bli för mycket av det goda.

Sedan gick vi till Berlin. En pytteliten och supermysig bar, som aldrig har hört talas om sparsmakad minimalism. Den lilla lilla ytan var pyntad med massor av ljusslingor, gamla fotografier på sjömän, böcker, diskokula i en resväska och så ett piano och dj-bås i en koja i taket. Hur bra som helst!

Lördagen inleddes med stadig hotellfrukost, innan vi promenerade in till city för en runda på bland annat Topshop, Åhléns och Urban Outfitters. Jag fick med mig ett par byxor och ett par strumpbyxor hem från rundan. Nöjd!

Tillbaka på Söder lunchades det på gigantiska mackor och sallader, därefter spanade, kände och drömde vi om fina vintagegrejer på Judiths.

Efter välbehövlig vila åt syster och jag middag på Sonjas grek. Jag var ju tvungen att äta friterad bläckfisk så klart, tillsammans med potatis, ungsbakade grönsaker och massor av tzatsiki. Mumsigt värre!
Och så var det dags för festligheter. Öl, chips, göttig musik och massor av snicksnack med roliga töser. Himla trivsamt!
Sedan drog vi till Strand. Där var det fest till Rättviseförmedlingens ära. På dagen hade det varit seminarier och på natten var det klubb. Sköna damer som den här och de här spelade bland annat. Vi hängde med 90-talister, dansade till pop, rymde från 90-talister och -det roligaste av allt- intensivdansade till redig techno. Åh, vad jag hade saknat att dansa mig helt svettig till en fet bas! Måste ha mer sådant snart snart. Inget annat rensar hjärnan lika effektivt.
Så här glad var jag när det var dags att sova. Djävulskt rolig kväll!
Även söndagen inleddes med gottig frukost. Efter att ha checkat ut från hotellet gick vi i lite affärer på Götgatan, innan vi mötte upp Emmeli och stretade genom regnet till Fotografiska. Där var det flera intressanta utställningar, bland annat en om modefotografi. Richard Avedon är typ bäst ever. I alla fall på modefotografi.

Regnet bara fortsatte att ösa och vinden blåste genom ben och märg, så efter kulturen satte vi oss på ett café i Gamla Stan och käkade överprisad men god äpplekaka, drack varm choklad och pratade om höstångest och vårlängtan.
Och så blev vi vittnen till något fint. Plötsligt gick en man ner på ett knä mitt på torget utanför vårt fönster. Han friade till sin flickvän! Hennes famn var fylld med rosor och hon såg väldigt lycklig ut, så vi tror bestämt att hon sa ja. Vi blev alldeles glada och exalterade för deras skull. Inte för att jag kanske vill bli friad till på exakt det sättet (om jag nu någonsin blir friad till förstås), men det var ju så väldigt romantiskt där i regnet och rusket. Kärlek alltså.
Sedan var det dags att återvända till södern och verkligheten igen. En toppenhelg var det allt!

söndag 24 oktober 2010

Jag lever!

Det har varit tyst här i lilla bloggen de senaste dagarna. Det har en mycket enkel förklaring; nämligen att jag har varit i huvudstaden och hälsat på Emmeli och roat mig helt datorfritt. Men nu är jag tillbaka, så rapport lär dyka upp inom en snar framtid.
Puss och godnatt

torsdag 21 oktober 2010

Pyssel

Ett tyg man gillar, tex ett rött med vita prickar. Det gillar alltid jag.

Ljusblått fleecetyg som foder.

Ett fint band att dra åt, så att mobilen inte smiter.

En söndagskväll för några veckor sedan var jag och fikade och myste hemma hos Titti. Hon var på pysselhumör och bestämde sig för att sy ett mobilfodral. Ingen av oss visste riktigt hur man gör ett sådant, men med lite klipp klipp och sy sy och lite sprätta och sy en gång till så blev det himla fint. När Titti var klar med det första sydde hon ett till av bara farten. Och det fick jag! Trevligt att få present med sig hem när man hälsat på en vän. Jag har använt det varje dag sedan dess. Tack, Titti!

onsdag 20 oktober 2010

Nytt



Igår hämtade jag två paket. Ett var fyllt med böcker från adlibris. Ett var fyllt med kläder från hm. Sådana där vanliga nödvändiga vardagsgrejer, som strumpor, trosor, kofta, topp och världens skönaste kjol. Den är otroligt mjuk, stretchig och alldeles perfekt tung så att den faller snyggt. Jag tänker bo i den. Dessutom får den mig att känna mig lite grann som Stevie Nicks och det är sannnerligen inte fel en snorig onsdag i slutet av oktober.
Ps. Ja, jag vet att bilderna blev tagna i motljus, men orka tända fler lampor och ta om! Ds.

tisdag 19 oktober 2010

love is a letter sent thousands of times


Niotillfem tipsade om den här bloggen idag. Jag blev självklart totalförtjust vid första ögonkastet. En sådan jävla sucker för kärlek är vad jag är. Det är ju det fiiiiiiinaste av allt!

måndag 18 oktober 2010

Ramlar glada gatan fram, sedan ramlar jag tillbaks igen

I lördags var det bästa sortens höstdag; kallt, soligt och fasligt vackert. Syster, Aske och jag gjorde det enda rätta och begav oss ut på långpromenad.

Det blev en av våra favoritpromenader, nämligen titta-på-hus-promenaden. Lite så där i hemlighet älskar jag arkitektur. Ritade alltid husritningar när jag var liten och hade det tråkigt på landet. Tyvärr insåg jag senare att mina matematik-kunskaper var allt för begränsade för en sådan karriär. Men titta får man alltid göra.

Som så ofta tog vi vägen förbi mina drömhus. Södra Friluftsstaden består av de allra sötaste små radhusen från 40-talet, med helt underbara röda balkonger. Det är grönt och lummigt och knäpptyst och gruslagda trottoarer, trots att man är i stan. Total idyll. Så kostar också ett litet radhus på 90 kvm ungefär 3 miljoner också. En dröm var det ja.

Så fint att man fick plocka fram solglasögonen igen. Yay!
Efter massor av hus-spanande gick vi till Systemet. Två gånger. Efter första besöket lyckades Aske krascha två stycken vinflaskor. Tack för det, vovven!
Sedan var vi förtjänta av Subwaymackor, dokumentär om hackers och lång tupplur på systers soffa. Himla göttig eftermiddag!

På kvällen var det en alldeles utomordentligt trevlig fest hos Evelina, fylld med sköna människor. Och en kattunge. Och massor av syskon. Vi var tre olika syster-par samt en trio bröder. Syskon rules!








Skoj, skoj, skoj!
Framåt natten stack vi till Bondoni där det skulle vara någon slags popklubb. Lögn och bedrägeri var vad det var. Jag gick hem först av mina vänner. Vilket ju typ aldrig händer. Men sammantaget var det ändå en finfin kväll!