tisdag 31 augusti 2010

Sjuklig

Jag har haft feber och ont i bihålorna de senaste dagarna och därför fått ligga hemma på soffan och lata mig frisk. Har läst Hanna Hellquist bok Karlstad Zoologiska. Den är ungefär som Hanna är i Morgonpasset: ena stunden jäkligt rolig och andra stunden väldigt jobbig. Rak, härlig och lite äcklig, kan man nog sammanfatta den som.

Och så har jag kollat på en av mina absoluta favoritserier från när jag var typ fjorton; Mitt så kallade liv. Så himla bra fortfarande! Man blir alldeles nostalgisk och minns hur man tyckte att Claire Danes var så bra och cool och att Jared Leto var det snyggaste man någonsin skådat (förutom Johnny Depp möjligtvis). Och lite sugen blir man allt på 90-talsmodet igen.

Jag har ätit pasta pesto med tomater och vitlöksoliver och druckit nyttig brämhultsjuice.

Och så mängder av tårta så klart!
Nu känner jag mig redan friskare, så det är bara att dra sig till jobb imorn igen.

måndag 30 augusti 2010

Föllsedagskalas!

I lördags var det födelsedagskalas med de finaste flickorna i stan.
De kom med presenter, födelsedagssångmedley och tårta. Så glad jag blev!

Så åt vi chips, kanelbullar, chokladbollar och tårta, drack vin och öl, lyssnade på pepp musik och babblade en himla massa.








Presenter: cava, frukt, blommor och choklad, prenumeration på Elle, en margareta-sil, en ringklocka till cykeln, små små spritflaskor samt en färgglad klädhängare. Tack så hemskt mycket!

Och så öppnade vi min studentchampagne! Av olika anledningar har den blivit stående i elva år (!), men nu hände det. Tyvärr var den inte så god längre, men vi sippade lite för sakens skull.




Kvällen fortsatte sedan med många timmars dans dans dans på kb.
En sådan himla himla fin och rolig kväll!

lördag 28 augusti 2010

Party!


Ikväll ska jag ha födelsedagskalas, några dagar tidigt. Det ska bli kul kul! Jag har storhandlat, städat och fixat, snackat på msn och bakat bullar om vart annat hela dagen. Nu är jag redo för att hänga med mina fina vänner, dricka vin, äta godsaker och så dans dans dansa!


Här är en sång för aftonen.

Ps. Bilden är från mitt lilla tjugonioårskalas. Då åt vi muffins och myste. Ds.

torsdag 26 augusti 2010

Det godaste

Det här är bland det godaste jag vet. Av precis all mat alltså.
Rött te med mjölk.
Vaniljyoghurt med müsli.
Tunnbrödsrulle med kräftröra, prästost och tomat.
Samt en bonustomat, som smakar som godis och luktar som det gjorde i farfars växthus när jag var liten.
Himmelskt!

onsdag 25 augusti 2010

Tapas, presenter och hästband







Gårdagskvällen spenderades nere på stan. Johanna, systern och jag inledde med att äta tapas på La Roche. Så himla himla gott där! Som alltid tog jag friterad bäckfisk, denna gång tillsammans med otroligt god sparris samt vanilj- och limesmakande pilgrimsmusslor. Och så fick jag min första födelsedagspresent för i år, av Johanna. Det var ett rosettdiadem, ett armband och en plånbok. Jättejättefint!
Sedan mötte vi upp Emmsan, Sofie, Sandra och Adrian och begav oss till Stortorget för att lyssna på Johnossi. Lite för stor scen för dem, tycker jag allt. Ser fram emot att se dem på kb senare i höst istället.
Vi blev hemskt kalla av att stå och lyssna på konsert, så när den var slut kastade vi oss in på första bästa ställe för värme och öl. Där pratade vi om snusk och skrattade väldigt högt.
Slutligen anslöt vi oss till de tusentals andra människorna för att se på Band of Horses. De var fina och trivsamma, om än inte fantastiska. Men Funeral gav mig i alla fall ståpäls på armarna.
Det var en toppentisdag det!
Ikväll har jag haft mys med Titti och hennes familj, bestående av man och råtta och katter. Tittade på lagom slöa tv-program, åt godsaker, uppdaterade oss om våra liv och spelade beroendeframkallande spel på iphonen.
För övrigt har jag ont i ena höften. Om lite mer än en vecka fyller jag trettio. Är det ett ålderstecken?! Äh, jag skyller på för mycket cyklande i stormande motvind.

tisdag 24 augusti 2010

Söndagsnöje






I söndags hängde jag med systern och hennes vovve på hunduppvisning. Det gjordes övningar och konster och trix och trots regnet var det ganska trivsamt. Man kunde även titta på andra fascinerande saker som gigantiska kaniner, gevär och uppstoppade rävar samt beundra veteranmotorer som stod och brummade konstant. Som en annan värld.
Sedan for vi hem och käkade BK-mat, tittade på dåliga tv-program och somnade sött på soffan.
Bra söndag!

Fika, festival och fest








En fredag och en lördag:

* Långfika på Sorl med syster. Efter att knappt ha setts på halva sommaren var det finfint att få hänga loss. Hon är ju trots allt den bästa syster man kan finna!

* Malmöfestivalen drog igång. Bryr mig inte särskilt, men såg i alla fall Vit Päls och Maskinen i helgen. Vit Päls är fantastiska i trånga lokaler där alla hoppar och är glada, inte så på stadsfestival. Maskinen funkar lika väl på spotify. Scenshowen bestod av lite flaggviftande...

* För- och mellanfester hos Emmeli. Vin, braig musik, långväga gäster och skoj skoj!

* Mingel och dans på gamla kära debban. Hej och hå och party som vanligt!

måndag 23 augusti 2010

Måndagsdansen

Kommer den här gå på repeat i mittt lilla huvud? Svar ja. Så sjukt catchy!

söndag 22 augusti 2010

Men så himla bra!

En riktig dänga!

Man vill bara dansa och skråla med. Vilket jag gjorde så sent som igår, när det var fezt.

fredag 20 augusti 2010

Way Out West :2

Lördagen började med en rejäl frukost och lite slappande. Sedan väckte jag pojkarna och matade dem med frukost också.
Så var det dags för festival igen. Vi hittade oss ett bord vid Linnéscenen och där blev vi kvar hela eftermiddagen. Lyssnade på The Drums, Girls och The Radio Dept och drack en och annan öl och hade det himla bra.

The Drums



Pavement var bra som bara den!




Tillslut blev det dags för Håkan Hellström. Tio år efter att hans första skiva Känn ingen sorg för mig Göteborg kom ut spelade han den rakt igenom. Så otroligt bra var det! Håkan, bandet, publiken, stämningen, låtarna... Kärlek!

Håkan hånglade upp ett lyckligt fan.

Alla var lyckliga!

Som avslutning spelade han en helt nyskriven låt, som han bara tänkte spela live på just denna konserten. Åh, vilken fin spelning!

Efteråt var jag ungefär i sjunde himlen.

Sedan blev det röjigt party hos Rasmus hela natten lång.


Så var den gödiga festivalen över. Det var riktigt riktigt bra dagar!