tisdag 30 mars 2010

Idag har jag...

- jobbat en alldeles vanlig medeljobbdag.
- druckit te med Emmeli och uppdaterat varandra om våra hejdlöst spännande och extravaganta liv.
- bakat en tårta som inte blev så högkvalitativ eftersom gasugnen hatar kakor. Det får arbetskamraterna dock stå ut med på påskbrunchen imorn. Med tillräckligt mycket grädde märks inte skavankerna. Nog.
- fixat lite med kontrasten på barcelona-bilder. Vill ha ny kamera genast! Tröttast på den lilla crappy saken jag har nu.

Dags att sova. Ska logistiksamordna tårtfärd imorgon bitti klockan 06.40.

måndag 29 mars 2010

Ensemble, c'est tout


Nu ska jag se på finfin film! Tillsammans är man mindre ensam heter den, med bästa Audrey Tatou. Vänskap och kärlek, olycka och lycka i vacker fransk lägenhet.
Boken ska för övrigt vara utmärkt, ser fram emot att läsa den.

söndag 28 mars 2010

Tre pics!



Återkommer med fler bilder!

Hemma igen

Så har jag återvänt från den lilla weekenden i Barcelona. Har fått en del fräknar och en hel del träningsvärk! Nu ska det ätas pizza och vilas. Höres senare!

onsdag 24 mars 2010

Semesterstängt

Ses allt för snart igen...

Puss

tisdag 23 mars 2010

5 mys!

Tog sanslöst lite bilder förra veckan. Så det blir till att hålla till godo med en av alla rosetter som pryder mig nu för tiden: dölja-en-dålig-hårdag-rosetten!
Och så en utstyrsel från en söndagspromenad: jacka+kjol+vantar+tights-hm, sjal-indiska, väska-monki, stövlar-dinsko


För att helt byta ämne från det förra inlägget...

Förra veckan ägnade jag mig i stor utsträckning åt en av mina favoritsysselsättningar. Myset!
Här följer en lista på fem av mysigheterna:

1. Storhandlingsmyset.
Jag börjar med det kanske mest udda myset. Åka bil med syster till Coop Forum och handla matvaror för en större summa. Syster muttrade och suckade, men jag finner storhandlingar mysiga. En smula märkligt måhända. Bara att få lov att åka bil är ju lyx för en körkortslös cyklist. Den här dagen blev det även en kika-på-tjusiga-villor-i-rikemansområde-och-konstatera-att-här-kommer-vi-aldrig-att-bo-runda. Det är också mys. Haha!

2. After Work-myset.
På Café Rasoir med Inza. Club Suédois och rödvin och prat om precis allt möjligt. En tisdag kan det inte bli bättre!

3. Kanelbullemyset.
Med Agneta och Melvin. Snicksnackade bort en eftermiddag och fick smaka på A:s förträffliga kanelbullar, både vanlig och med blåbär i. Kanelbullefantasten gav tummen upp för allt vad tummen var värd!

4. Fredagsmyset.
Kan även kallas fredagsfrossan. Titti och jag dukade upp med varma mackor, te, cider, chips och dipp. Allt på en gång alltså. Åt och njöt och mådde lite illa och kollade på Så ska det låta och läste tusen bloggar. Åh, vilket mys! Somnade nöjt på soffan framför Big Love.

5. Söndagspromenadmyset.
Långpromenad med syster och Aske genom Pildammsparken och en runda ner i stan. Friska och pigga dagen efter! Våren kändes nära, solen kikade fram och söndagsångesten var mycket avlägsen.

Håhåjaja, vilka bra mys!

måndag 22 mars 2010

Det finns många bra män där ute, så det finns inget skäl alls till varför man skulle ha med svinen att göra. Inga skäl!


Hanna säger det på bästa och enklaste vis! Känner mig en smula smartare när jag läst hennes blogg. Fint som snus!

söndag 21 mars 2010

Matbloggen

Söndagsmiddag.
Krispigt, dippigt och salt. Vill man ha något annat på en söndag?!

En Mimmi Pigg-variant



Så här kan man se ut när man beger sig ut på äventyr en natt i mars!
Utstyrsel: rosett+kjol+skor-hm, tröja+halsband-topshop, väska+skärp-monki, strumpbyxor-lindex

lördag 20 mars 2010

Vårstädning pågår!


Ute regnar det och inne har mitt hem nått ett all time low i sunkighet, så nu vårstädas det för fullt. Kommer antagligen att ta hela helgen. Får dock lov att ta ledigt för hundvaktning samt partaj. Någon belöning måste man ju få...

torsdag 18 mars 2010

Pepp!


Om en vecka sitter de här två personerna förhoppningsvis inte på en blåsig klippa i Göteborgs skärgård. Utan helst på en uteservering i Barcelona med trötta fötter och var sin gottig öl. Längt.

onsdag 17 mars 2010

Want to tumble with me?


Ett av mina favoritstycken ur en av mina favoritböcker. Den alldeles underbart fina och hemska Norwegian Wood av Haruki Murakami. En alldeles vanlig och gråaktig onsdag i mars kan man läsa det här och bli alldeles mjuk och fluffig i själen. Finaste!

måndag 15 mars 2010

Systerhelg!


Inte nog med att vi träffas var dag på jobb, vi hänger ihop på helgen också. Ingen måtta alls!
I fredags var det massor av lösgodis, På spåret-final och film. Äntligen äntligen fick jag se 500 Days of Summer. Som jag längtat. Och tänka sig, den stod emot favorittrycket och var precis så bra som jag förväntat mig. En amerikansk romantisk komedi där man på allvar kan känna igen sig. Händer inte ofta. Och jag blir ju bara mer och mer kär i Zooey Deschanel alltså.
I lördags begav vi oss ut på långpromenad med Aske. Det var soligt och vårigt och härligt! Och vi gick till alla tre var trötta i benen. Två av oss orkade dock med lite skoshopping också, vilket sedan var tvunget att firas med kaffe och flertalet kakor. Mmmmm, fika!
På kvällen var jag en sväng hos Emmeli och Cathrine på lite förpepp inför våra olika hittepån resten av kvällen. Emmeli skulle på maskerad och var otroligt söt som Alice i Underlandet.
Sedan var det miniförfest med syster. Melodifestival och Spotify i en enda röra. Därefter begav vi oss till Debban och dansade till northern soul hela natten. Göttigt! Men ojojoj vad ont våra fötter gjorde när vi hasade oss hemåt. Syster underhöll mig dock genom att utföra någon slgs John Cleeseig silly walk, eftersom det gjorde mindre ont i fötterna då tydligen. Jag dog lite av skratt.
De små sakerna i livet, de små sakerna.





Även på söndagen hängde vi en stund. Jag lånade hennes skrivare och vi kollade på en av MTV:s tusen realityserier. Någon slags Fame-variant. Fascinerande...
Trots viss emotionell bergodalbana var det en finfin helg! Så klart.
Lördagsnattens utstyrsel: kavaj-monki, halsband-topshop, för övrigt-hm.

Tillbaka




Idag är jag glad och trevlig och vänligt sinnad mot världen igen!
Av bara farten fortsätter sommartemat på bilderna. Åh, ljuva sommar! Kom snart tillbaka!

söndag 14 mars 2010

Uslighet



Idag är en sådan dag då jag bara vill skrika FUUUUUUUUUUUCK YOUUUUUUUU åt allt och alla. Speciellt vissa.
Men det gör jag inte för jag är en väluppfostrad flicka. Istället tittar jag på några bilder från fina tider. Återkommer på gott humör imorn och avlägger helgrapport.

lördag 13 mars 2010

Don´t Be A Jerk, Johnny!

Dagens visa! Denna dänga går idag på repeat i min hjärna. Vägrar att släppa taget. Men jag klagar inte. Den är fantastiskt bra!

fredag 12 mars 2010

Girls

Hoppsan hejsan, så vart det helg igen. Viktiga komponenter: bästa syster, lösgodis, vin, dans. Well, så mycket mer krävs inte.

Vi kör lite handklapp för att fira!

torsdag 11 mars 2010

Som en bakelse i pappersformat!

Strumpbyxorna! Skorna!

Giv mig denna klänning!
Från Orla Kiely. Inte den billigaste skulle jag tro.




Jag behöver en ännu större rosett!


Lula fick en vanligtvis trist tågresa i söndags kväll att kännas som ett litet litet kalas. Finaste tidningen!
Nu ska jag till Emmeli och må illa. Vi ska alltså baka scones. Och dricka lite vin möjligtvis. Göttigt!

onsdag 10 mars 2010

tacorävkjol

Trots att det bara är alldeles vanlig onsdag blev jag ikväll bjuden på riktigt fredagsmys hos Titti och Fredrik. Tacos, kaffe, chokladpudding och film. Så himla gott och härligt!
Vi såg Fantastic Mr Fox. Bra var den! Älskar Wes Andersons alla filmer. Historierna, fotot, skådisarna, musiken, knasigheten. Den här är ju animerad, men man kände ändå igen sig helt och hållet. Så klart var Bill Murray, Owen Wilson och Jason Schwartzman med. Även om det var George Clooney som var stjärnan i den här.
Är för övrigt allt nog en smula förtjust i lille Jason. Alltid bra. Och söt.
Ser inte supergott ut så här på bild. Men det är det ju!
För övrigt fick jag även beskedet att min gudson Orvar visade sig vara en tös. Så nu heter hon Ann. Som i råttAnn. Vilken humor hennes matte har alltså. Hihi!

Igår efter jobb tog jag en liten men effektiv sväng om stan. En styck guidebok inhandlades. Samt en nästintill perfekt kjol, på hm. Svart, kort, puffig och alldeles alldeles underbar! Funkar både på jobb och på fest. Jag kommer sannolikt att bo i den i vår.
Av bara farten följde även en kofta och ett par tights med hem också. Allt invigdes så klart redan idag.

tisdag 9 mars 2010

WTF!!!

Hit ska jag om två veckor för att möta våren... Våren får banne mig snabba sig!

måndag 8 mars 2010

Kalas- och filmhelg!











Helgen kom och försvann som alltid med en rasande fart. Efterlängtad som få var den, efter en halvkrasslig vecka. Den inleddes dock med något så ofestligt som städning av trapphuset. Sysslan man får stå ut med några gånger om året när man valt att inhandla sig en bostadsrätt. Men när det var avklarat stod det bara latning på schemat. Syster, hennes kille, Aske och jag begav oss iväg på en liten roadtrip. Målet var föräldrarna. Mamma fyllde år och vi firade henne med middag och presenter. Det var väldigt mysigt och avslappnande och jag blev så himla trött.
På lördagsmorgonen vaknade jag redan vid sju. Det var en otroligt vacker morgon! Stod och bara njöt en stund. Sov nöjt några timmar till på det.
Föräldrarna håller på och renoverar badrummet för tillfället så hela toalettgrejen var rätt spännande. Spola fick man göra med en spann och duscha fick man göra i en ladugård hos grannarna. Inte helt bekvämt, men en dag kan man ju stå ut. Stackars päronen har dock haft det så här mest hela vintern. Men det blir nog fint när det är klart i alla fall.
På eftermiddagen kom lite släkt på kalas och det åts en massa igen. Därefter begav jag mig till Göteborg för en kort visit hos Rasmus. Vi mötte upp Padde med flera på Krakow och åt gratinerad ost och drack öl, kollade på A Serious Man (bra!), diskuterade svensk skolpolitik halv tre på natten, promenerade i vårsolen, åt indiskt, planerade resa och gick på Alice i Underlandet . Den var fin och bra, men jag är inte så himla imponerad av den här 3D-grejen. Ibland, som när Alice trillade ner i kaninhålet, blev det rätt dålig kvalitet. Och man bör nog sitta mitt i biosalongen för att det verkligen ska göra sig. Gillade The Mad Hatter (Johnny!), Röda drottningen, alla smådjuren och Alice själv allra bäst! Och trevligt att en tjej får klå draken för en gångs skull...
Sedan var det dags att ta tåget hem igen och så var helgen slut. Det var en lugn och fin en!

lördag 6 mars 2010

Tidsresenären

Jag har rest bakåt i tiden. Från vår till vinter. Det är mycket vackert, men känns ändå inte riktigt rätt. Jag har även rest geografiskt och ska fortsätta med det idag. Återkommer när jag är i rätt tid och på rätt plats igen.
Puss

tisdag 2 mars 2010

Renlevnadsmänniskan

I söndags sov jag till halv två, latade mig noga hela eftermiddagen, syster tonade håret på mig, gick och inhandlade godis och hyrde film samt åt godis och såg film.

Igår efter jobb åt jag pizza och godis, sov på soffan och okynneskollade på tv.
Trots detta latandet känner jag mig sjuklig igen. Buhu! Trodde det vart lite bättre idag (lite pigg och sol mot kinden när jag cyklade hem!), men icke. Spenderat hela kvällen med att sova på soffan. Jag har inte tid med det här! Nu ska jag fortsätta sova, så att jag kan släpa mig till en elva timmars arbetsdag imorn. Heja Ipren!