lördag 30 januari 2010

Lärdomar

Idag har jag lärt mig ett nytt ord. Akvaristik. Återkommer om detta. Puss

torsdag 28 januari 2010

Scones och magnetisk kärlek



Innan jag blev sjuklig var kära syster och Emmeli här på mys. Vi bakade scones och drack te och blev övermätta och pratade om kärlek och alla jobbigheter därtill. Ett område som aldrig tryter på ämnen att ta upp... Men jag gillart!

Nu börjar jag bli en smula rastlös här på min soffa. Tyder väl på att jag håller på att friskna till. Stannar hemma imorn också, för säkerhets skull. Sedan blir det äventyr i helgen. Ja, såvida inte någon sjukdom sätter stopp för det roliga.
Har spenderat större delen av den här dagen med att bli frisk genom att lyssna på en av de bästa skivorna; 69 Love Songs med Magnetic Fields. Den här låten är finfinfin!

onsdag 27 januari 2010

Sjukling!


Vaknade imorse och kände mig mycket konstig. Jaha, så har man fått en rejäl omgång feber. Totalt opassande eftersom redan en kollega är hemma sjuk, men inte så mycket att göra åt. Sovit hela dagen. Tog mig till slut upp ur sängen strax efter fem och har sedan dess kämpat i mig en tallrik med musli. Nog dags att gå och nanna igen snart. Boooring! Får hoppas den här sjukan går över lika snabbt som den kom i alla fall.

måndag 25 januari 2010

Fikor och vänner!





Jag älskar att fika! Hänga med braiga vänner, dricka kaffe, äta godsaker. Man får liksom både vara lat och social samtidigt. Kan knappt bli bättre. Och man får äta macka, kaka, bulle, bakelse och/eller tårta, vilket ju är något jag är helt nördigt förtjust i!

Förra veckan var en bra vecka. En av anledningarna var all fika jag fick. Följande var tre förträffliga fikor:

I torsdags fick jag lov att sluta tidigare (mina kollegor är de snällaste!) och kilade då hem till Agneta, som vabbade. Fikade, hängde i soffan, pratade febrilt och fnissade åt hennes roliga och gulliga (om än febriga) son.

I lördags promenerade jag ner till stan och träffade Emmeli och hennes syster för semmelpremiär på Hollandia. Malmös tantkondis nummer ett. Dyrt som attan, men åh så gott och mysigt!

I söndags hade Lotta och Lotta bakat en massa bullar och kakor. Titti och jag mötte upp för kaffe i fina gamla koppar, nybakat och senaste skvallret ur våra liv. En sådan härlig fika!

Efter en sväng runt Pildammsparken med syster och vovve på kvällen kände jag bara sådan glädje. Vilka fina fina fina människor jag har i mitt liv, som jag får hänga med var och varannan dag och som ger mig så mycket kärlek och aldrig dömmer när jag gör dumheter och alltid vill mitt bästa och är så himla kloka och kluriga och roliga!!!

söndag 24 januari 2010

Utgångar!

Glada töser på Belle Epoque!





Muskelmannen livar upp var fest hemma hos Emmeli!


I onsdags stack jag hem till Emmeli och snicksnackade och drack folle tillsammans med henne och Adam. Sedan vandrade vi vidare till Babel och lyssnade på poppig jazz. Det var bra! Och så himla skönt att för en gångs skull lämna soffan därhän och hitta på något kuligt mitt i veckan.

I fredags var det dags att kolla in Belle Epoque. Det har funnits ett tag, men det har aldrig blivit av med ett besök tidigare. Det var hippt som tusan, men himla fint och mysigt! Vilket dock inte alls syns på mina bilder, från vårt lilla hörn. Dit ska vi i alla fall igen. Och helst ska vi äta efterätt då och gärna få ett lite bättre bord. Iofs ska man nog vara tacksam om man får ett bord överhuvudtaget, poppis ställe det där minsann.

Igår fanns det inga planer alls. Ett tag lutade det mot tv-kväll. Men både Emmeli och jag blev rastlösa, så vi bestämde oss för att lite KB kan ju inte skada... Tillsammans med Catherine och hennes kompis Ida hade vi lite förfest och sedan drog vi iväg på mingel i baren och dans dans. En förträfflig kväll i all sin enkelhet!

Diverse mat och kläder från en vecka som var vecka 3

Pasta med pesto, parmesan och vitlöksoliver. Kanske det enklaste, kanske det godaste!

"Innehåller äkta fruktjuice"
Ja, 5% eller så ja...

Kofta+klänning-hm, jeans-levis, kängor-scorett

I fredagskväll var syster himla fin i håret!


Kofta+linne+kjol-hm, top-topshop, väska-monki, strumpbyxor-lindex, kängor-scorett

Top+leggings+ullstrumpor-hm, kofta+skor-monki, kjol-veromoda

Thaisoppa med nudlar.
Inte så autentisk skulle jag tro, men stark och god ändå.

Kofta+klänning-hm, väska-monki, strumpbyxor-topshop, kängor-scorett


lördag 23 januari 2010

*bankar hårt i teakbordet*

Ännu ingen kräksjuka i mig. Yeay!

Nu ska jag traska ner på stan och äta årets premiärsemla. Mmmmm!

torsdag 21 januari 2010

Dagens fråga:

Kommer jag att kräkas inom 24 timmar?
Apropå magsjukeutbrott på jobb. Väntan är olidlig...

tisdag 19 januari 2010

Den snart trettioåriga tröttman!


Jag är sjukligt trött! Eller sjuk. Eller bara trött. Något är jag, men är för trött för att förstå vad. Har ett blogginlägg som ligger och gror. Men - som sagt - för trött för att slutföra. Var tog den den där härliga styrkan och kraften vägen, som jag samlade på mig under julledigheten?! Redan så långt bort. Och det är bara 19 januari.

Bilden har med det där groende inlägget att göra. Tjugofyra år är jag och fortfarande ung och stark. Tihi!

måndag 18 januari 2010

Hej Holland!












Min vän Johanna flyttade idag till Holland, så i lördags hade hon en liten hej då-tillställning. Vi drack vin, åt massor av snacks, gosade med katterna, pratpratpratade och Emmeli höll ett sött litet tal. Sedan bar det iväg ut på dans! Det blev Debban så klart, nu när Johanna inte kan gå dit på ett halvår eller så. En högst trivsam afton!

Min lilla utstyrsel: klänning-weekday, kofta-hm, skärp-monki, strumpbyxor-lindex, kängor-scorett.

söndag 17 januari 2010

Ful stol blir fin stol

På nittiotalet tog jag över farmor och farfars finmatbord och stolar. De hade stått i vardagsrummet och bara används på kalas. Efter 50 år var stolsdynorna blekta men knappt slitna. Jag klädde dock raskt om de med ett -som jag då tyckte- tufft jeansaktigt tyg. Det har med åren blivit gräsligt fult, slitet, blekt och fläckigt.


Nu var det sannerligen dags att klä om dynorna! I somras hittade jag lite fina stuvbitar. Har bara tagit ett halvår att få själva omklädningen gjord också...


Men nu när föräldrarna var här och hälsade på tog vi tag i saken. Mamma och jag klippte och vek och pappa häftade för glatta livet.


Vips så var det lite sommar i mitt kök!



Och i mitt vardagsrum.


Så nöjd!

lördag 16 januari 2010

Soc-syster!

Igår tog min älskade syster sin socionomexamen. Grattis grattis grattis!

Familjen firade det med middag på Brogatan. En av mina favoritrestauranger och barer i Malmö.

Päron.

Vinkokta musslor med pommes och majonäs. Åhhhhh, så gott!



Och så bästa efterrätten på det. Knäcka det brända sockret på en crème brulée är en njutning av högsta klass!

En fin afton!