torsdag 31 december 2009

Julen i bilder - del 2

Släkten kom på julmiddag.


Nakenchock!

Den traditionella systrarna-poserar-framför-granen-bilden!

Det fikades himla mycket!



Träffade den bästa bebisen! Och hans fina föräldrar också så klart.

Sedan var julen slut. Nu ska det firas nyår!

onsdag 30 december 2009

Julen i bilder - del 1

Syster på tåget.

Aske ser lite läskig ut. Men han är bara lite trött och gäspar.

Mitt första juluppdrag: klä granen!






Promenad på julafton. Kallt, halt och fint!



Julklapparna!


Svåra att fånga utan att någon gör en konstig min...


Syster var årets jultomte.




Så här trött blir man av att fira jul!

Tillbaka!

Så har jag återvänt till hemmet. Och Rasmus är här. Just hemkomna från en kall men välbehövlig kvällspromenad. Nöjd Therese!

Tour de Västsverige!

Idag har jag avverkat 27 mil ungefär. Lämnade landet i förmiddags för att åka till Borås. Föräldrarna skulle lämna nycklar och säga hej då till sin gamla lägenhet. No more Borås hädanefter! Ja, förutom om man någon enstaka gång skulle hälsa på någon släkting då.
Sedan bar det av till Bollebygd och min barndomsvän Therése. Hon bor ute på landet i villa med man, barn och hund. Vi lever rätt olika liv och träffas några gånger per år, men riktig vänskap klarar sådant utan problem. Vi har känt varandra så länge vi kan minnas och kommer nog alltid att fortsätta umgås, vad än som händer. Min fina fina vän!
Efter god lunch, snicksnack och bebisgull tog jag tåget till Göteborg och mötte upp föräldrarna igen. Införskaffade mig en grön kofta med guldknappar på Topshop. Halva priset på rean minnsann!
Och slutligen var det dags att fara tillbaka till landet. En rejäl, men rolig runda. Ikväll har jag ätit skumtomtar, lärt mig att knyta en slips, säkerhetskopierat foton från datorn (duktig!) och packat min väska. Bra dag!

tisdag 29 december 2009

Renovering av tjugonioåring pågår!

Idag har jag för första gången på nästan en vecka lämnat min lilla kokong av vila på landet. Dagen fick en rivstart då jag försov mig, men sedan bar det iaf av in till metropolen Falkenberg. Jag fick en av mina julklappar, nämligen massage på Hälsans hus. Gött för en mer än lovligt stel rygg. Har även vart och klippt mig och tagit en liten tur på stan med mamma. Köpte så lyxiösa saker som två par strumpbyxor samt en pocketbok (Hon älskade av Helena Henschen, ser mycket fram emot att läsa den). Ikväll var vänner till föräldrarna här. Trevligare än man kan tänka att hänga med fyra stycken 50 plussare...
Imorn tänkte jag åter börja umgås med folk i min egen ålder!

söndag 27 december 2009

Juldagar = lata dagar!

Ojojoj, vad slappt jag haft det de senaste dagarna! Så himla gött! Har hängt med familjen, gått på promenader med hunden, ätit massor, sovit, läst, kollat på tv. Bara varit, helt enkelt. Efter en intensiv höst var det här exakt vad jag behövde. Och fortfarande har jag en och en halv veckas ledighet kvar. Jippi!

Ps. Tagit massor av bilder. De kommer upp så småning om.

fredag 25 december 2009

GOD JUL!

Puss och kram

onsdag 23 december 2009

Julefrid.

Idag har jag:
- åkt tåg
- klätt granen
- sovit på soffan
- ätit (dock ingen julmat alls!)
- suttit och bara gjort ingenting

Sköna sköna dag! Nu ska jag äta lite godis och slå in julklappar. Imorgon fortsätter slappandet!

tisdag 22 december 2009

Baka!








De senaste dagarna har jag bakat en massa kakor. Vissa blev så där, andra mycket mumsiga. Jag gillar verkligen att baka. Så himla avkopplande och med smaskigt resultat. Måste bara bli bättre vän med min gasugn. Den är så lurig den!
Och så har vi bytt julklappar i vårt lilla arbetslag. I och G fick glöggpussel och gammeldags julgranspynt av mig och jag fick ett spel och mörk lyxig choklad av dem. Inga märkvärdiga saker, men det är fint att visa varandra lite extra uppskattning efter en lång termin av hårt arbete. Och som vi har arbetat i höst, men bra har det blivit! *klapp på axeln till oss*

Lycka!

Jag är ledig! Uuuuuuuuuuunderbart! Två veckors latande! It´s on!

måndag 21 december 2009

Fjärde advent.




Idag är det tre dagar till julafton. Hejsan hoppsan vad snabbt det går! Och en jobbdag till semestern. Tjohoo!

söndag 20 december 2009

Entré, micromöss och snögubbar!

Micromus! Tydligen dyra små saker. Ska inte ätas...

Lussekatt? Nej, lusseorm.

Jag trivs i det här mysvädret!


Igår hängde jag med Titti hela eftermiddagen. Vi var på Entré och shoppade lite julklappar och fikade. Träffade hennes bror och följde med och kollade på hans kära husdjur och lyssnade på en finfin låt, The Balcony. Och så fikade vi igen hemma hos Titti och jag höll henne sällskap när hon diskade. Man borde alltid ha någon som sitter och pratar strunt medan man diskar. Hade gjort det hela så mycket lättare!
När jag promenerade hem blev jag vit som en snögubbe. Det snöade konstant hela dagen. Stan var tyst och stilla och bara vit vit vit! Mysdag!

I taket lyser stjärnorna.


I fredags var syster, Aske och jag ute i snön och traskade, kollade sista Bonde söker fru-avsnittet (helt ospännande, helt väntat) och så såg vi en bra svensk (!) film. I taket lyser stjärnorna bygger på en omtalad och omtyckt bok. Man ska ju aldrig jämföra bok och film, för det slutar alltid i nederlag för filmen. Men om man bara koncentrerar sig på den här filmen så var den faktisk riktigt bra. Fint skildrat tonårsliv, sorg och glädje. Vi fnissade, fällde några tårar och slapp helt och hållet plocka fram skämskudden. Filmer där svenska tonåringar känns verklighetstrogna är det minst sagt inte gott om. Duktiga tjejer i huvudrollerna också.

lördag 19 december 2009

Titta, den lever!




Jag har inte gröna fingrar för fem öre. Vet ingenting om växter och är överlycklig om jag någon gång lyckas få dem att både överleva OCH blomma. Den här fick jag på jobb och den verkar leva och frodas. Jag är så glad!
Och ute så bara fortsätter det att snöa. Underbart!

fredag 18 december 2009

Rödluvan.

Älskar min röda basker! Gammal, men håller år efter år. Saknar den större delen av året, när den är för varm. Så himla fin och bra!
Utstyrsel för vintriga dagar: basker-accessorize, skor-curlingoriginal, jacka-åhléns, halsduk-kanske JC (gammal som gatan!), vantar+leggings+strumpor-hm, väska-missragtime. Under jackan finns även en grå trikåklänning från hm och en randig tröja från topshop. Min vardagsuniform för tillfället. Hur bekvämt som helst, men ändå fint!


Helg helg helg! Älskade helg! Jag hoppas jag får göra roliga saker för det behöver jag.
Slutade relativt tidigt från jobb (jajaja!), mycket latande framför datorn och ikväll myspys med syster. Min fredag i mycket korta drag. Me like.

torsdag 17 december 2009

Snö!




Så glad för att ha fått lite riktig vinter! Mindre glad för att Skåne drabbas av panik av några centimeter nederbörd, med bilköer och försenade bussar. Hur kan folk bli överraskade av något som händer varje år... Nåväl, jag gillar snön. Hoppas att det ligger kvar till jul. Så himla mysigt på landet när det är alldeles vitt och kallt och gnistrande. Åh, längtar!
Men just nu kan jag knappt ta in att det faktiskt bara är en vecka kvar till julafton. Är så otroligt trött! Absolut noll energi kvar. Jobbar på ren vilja. Hjärndöd på kvällarna. Har inte haft en semesterdag sedan augusti. Ska bli uuunderbart med två veckor snart! Bara sova, vila, äta, mysa och så pussas lite. Som sagt: åh, längtar!