måndag 30 november 2009

Glädje!

Tjohoo, min syster har fått ett jobb! På mitt jobb! Hihi! Nu ska vi inte bara vara systrar och bästa vänner utan även kollegor. MYCKET spännande!
Hon blir ju färdig socionom i januari, men det finns inte så gott om sådana jobb. Jag tog då mitt systerliga ansvar och skaffade henne ett vikariat hos oss. Börjar efter jul/nyår. Vem vet, vi kanske inte alls funkar ihop på en arbetsplats... Men det tvivlar jag starkt på. Tror allt att det blir tipptopp! Fint att ha något roligt att se fram emot även efter att helgerna och ledigheten tagit slut.

söndag 29 november 2009

Första advent.


Då var hösten officiellt slut och julen börjat smyga sig på. Jag är rätt pepp ändå.

Okey, nu kör vi ny intensiv vecka. Inte lika mycket som förra för det var lite väl, men rätt som det är kommer det att vara fredag igen. Häpp!

Aske-helg.

Bland annat så åt vi chips, såg två av mina favoritfilmer (Singin´ in the Rain och Lost in Translation) och sov på golvet respektive soffan. Fint.


Temat för denna helg har helt klart varit Aske-häng. Idolkoll med syster och Aske i fredags, vaktning av Aske i gårkväll och så var han här och hälsade på idag. Syster tonade håret på mig. Aske ville så förtvivlat gärna vara med nära nära, men vi var taskiga och tvingade honom att stanna i hallen. Orättvist tyckte valpen!

Klädd för myspys.




Den här helgen har bara bestått av mys och pulande i hemmets lugna vrå. Då får man lov att klä sig därefter, vilket resulterade i denna trevliga lilla utstyrsel.
Jacka-Åhléns, kofta-bikbok, mössa+vantar+topp+väst+kjol+skärp+leggings+strumpor-hm,
skor-monki, ryggsäck-fjällräven.

lördag 28 november 2009

And the latning continues!!!

Har inte mer att säga än så. Aske, en film och jag. Första helgen utan utgång på evigheters evigheter. Gött mos!

fredag 27 november 2009

Laaaaaaaaaaaaatning!

Älskade syster!

Oh jajaja, helgen är här! Superduperjobbarveckan är över. Och inget helgjobb heller. Inga måsten alls i helgen. Bara en massa latning!
Jobb var rätt kul idag. Många trötta människor, så mycket hysteriskt fnissande. Och fullständigt överdoserande på glitter. Hehe!
Ikväll blir det traditionsenligt fredagsmys med syster. Fina grejor!

torsdag 26 november 2009

Roligheter istället för tröttma.




Lider av trötthetsdöden. Idag klämde jag i med en helt intensiv tiotimmars arbetsdag. Inte direkt enda gången den senaste tiden. Ikväll har jag iaf inget kvällsarbete att göra, men är så övertrött och uppe i varv att jag inte kan slappna av. Borde gå och lägga mig NU.
Tittar på några bilder istället för att pigga upp mig en smula! Emmeli och Martin på halloweenfesten. Söta!

onsdag 25 november 2009

Dräggel!!!

Herregud! Heta människa!
Team Edward!

För ett år sedan, för en månad sedan och i lördags.

Snöig utsikt från gamla lägenheten!



Jobb jobb jobb jobb jobb denna veckan! Hinner nätt och jämt sova. Dagarna går snabbt i alla fall. Just nu tar jag en andningspaus innan det är på´t igen. Planera sista utvecklingssamtalet. Snart snart kanske det blir lite lugnare. Äh fan, då är det jul!

söndag 22 november 2009

Lite fredag, lite lördag, lite söndag.

I fredags såg jag ut så här när jag jobbade och mös med syster: hårspänne-beyond retro, topp-bik bok, kofta-carling, jeans-levis, halsband-present.

Igår fixade och donade jag hemma och lunchade med Emmeli i detta: topp-hm, väst-topshop (nertill fanns även jeansen från levis och stövlar från din sko).

Söta små skor på den rätt utslitna toppen...

Inhandlade det första juliga för i år, datumvärmeljus. Ser fram emot mycket mys den här julen!

På kvällen var det utgång. Emmeli, Josse och jag hade försittning med popcorn och hejdlöst blandande av musik på spotify. Sedan bar det av till KB, där vi mötte upp fler vänner. Ganska lugn, men ändock härlig kväll med mycket dans! Och en snäll pojk kom fram och gav mig en fin komplimang. Värmde!

Iklädd: hårband-glitter, kofta+klänning-hm, strumpbyxor-lindex, kängor-scorett, väska-monki.

Idag har jag sovit otroligt länge (stort sömnbehov för tillfället) och läst tidningar och bloggar. Inte så mycket mer. Ska diska lite och sedan gå och nanna igen. Lugn och skön helg!

Update.


Det blev Twilight i fredags. New Moon har ju kommit nu, så verkligen dags för mig att se den första... Åh Edward! (Ja, mitt fjortonåriga jag lever och frodas!)

fredag 20 november 2009

Älskade fredag, välkommen tillbaka!


Härlig dag idag! Barnen gav mig pirr i magen av lycka på jobb (himla bra jobb!), solen sken för första gången på lääänge, fredagsfika med goda frallor fyllda av röror och ostar, många kanelgifflar i smyg och så slutade jag tidigt. Eftermiddagen har latats bort framför datorn. Ikväll blir det en favorit i repris från förra fredagen; häng med syster. Högst sannolikt att det blir lösgodis, Idol och film. Gillart!

torsdag 19 november 2009

Norwegian Wood!



Den här boken är helt helt fantastisk! Jag läser den långsamt och helt noga för att jag inte vill att den ska ta slut. Vackert språk, komplexa karaktärer och fin stämning. Läs!

onsdag 18 november 2009

Hujedamig!

Lite piffig en vanlig grå och stressig tisdag.
Efter målande med ettåringar vart min kjol extra pyntad. Fint ändå.
Tröja+kjol-hm, strumpbyxor-topshop (tror jag, 8-10 år gamla).

Pastaröra med blandade bönor och lax. Middag igår. Och idag. Minus laxen.

Mjukt och varmt klädd för extra höstiga dagar.
Mössa-hm, vinterjacka-åhléns, leggings-monki, stövlar-din sko.


Inte en helt originell tanke idag, men fan vad det blåser ute! Ja, i alla fall här nere i Skåne. Tack och lov kollade jag på vädret igårkväll och skippade cyklandet idag. Höll knappt på att kunna ta mig till bussen efter jobb, på grund av helvetisk motvind och vågrätt regn. Men ändå mysigt på något sätt när man väl är inne i sin ganska varma stadslägenhet, hör hur fönstrena skallrar och det viner i ventilationen.
För övrigt var jag på genusnätverk idag. Alltid trevligt, intressant och lärorikt. Arbetet går framåt, nu ska det göras handlingsplaner, spelas in och analyseras. Hoppas jag får med mig lite roligt folk på arbetsplatsen.
Ikväll var jag förbi syster en sväng och diskuterade en viktig och potentiellt väldigt rolig sak. Återkommer i ämnet. Hihi!

Lördagsparty!






I lördags kilade jag hem till syster på kvällen och drack drinkar och lyssnade på 90-talshits. Funkar alltid! Sedan lockade Emmeli oss över på fest hos hennes kompis Frida. Ett helt gäng trevliga töser i en mycket liten lägenhet. Tanken var att vi skulle till Debaser därefter, men min sjukdomsslitna kropp sa stopp och det fick bli hem till sängen framåt två-tiden. Men hade en kul kväll ändå!

Utstyrsel: ny blus+linne+strumpbyxor+grå klackar-hm, kjol-weekday, hårspänne-beyond retro.

tisdag 17 november 2009

Vaccinera or not is the question!

Det är ett jäkla tjat om vaccineringen mot svinisen. Speciellt på jobb. Jag är fortfarande osäker på om jag ska ta den. Men det är inte en acceptabel hållning på min arbetsplats, visade det sig idag. Men jag avskyr denna press. Gör bara att jag vill ännu mindre.
Så kom jag på; jag har ju faktiskt en sjukvårdskunnig i familjen. Systers sambo är sjuksköterska. Skickade iväg ett litet sms. Nix, han varken har eller ska vaccinera sig. Ha! Min syster skrev dessutom så sött: bästa att göra vad man själv finner bäst. Sant. Kram på min braiga familj som aldrig hetsar för saker i onödan!

måndag 16 november 2009

Så måndag.


Kort kväll blev det idag då. Kom hem från jobb vid sex-tiden. Lite data. La mig på soffan och läste bok. Somnade. Vaknade halv elva. Jaha, där försvann den kvällen. Kändes alldeles för konstigt att gå och nanna på direkten, så nu har jag internettat ett tag till. Men ok, nu får jag väl gå och lägga mig ändå. Tröttma! Kul liv!

söndag 15 november 2009

Min stilförebild!

Hedvig käraste Hedvig! Hon är fin hon.

lördag 14 november 2009

Danspepp!

Denna dänga har jag dansat mången gång till! Gödigt värre!

Veckan som gått...

Inflyttningsfesten förra lördagen: hårspänne-beyond retro, kavaj-monki, linne+kjol+strumpbyxor+skor-hm.


På väg att bli sjuk i måndags: kofta-minns inte (veromoda, gina, hm?), klänning+leggings+ullstrumpor-hm.


Tillbaka i verkligheten i går: mössa+skinnjacka+vantar-hm, halsduk-indiska, blus+skor-monki, byxor-ginatricot, väska-missragtime.

I övrigt har jag mest sjukat runt i pyjamas. Och så popuniformen när jag behövt vara mer påklädd: tröja-topshop, jeans-cheap monday.


Hemmasnabbmat: ris med nån slags thai-inspirerad sås.

Mer thai, denna gång hämtad från billigt ställe på Bergsgatan.

Uppmuntran när man är sjuklig!
Och så en halloumifalafel från favvostället Jalla Jalla. Det godaste denna vecka var dock syrrans lasagne jag smaskade i mig igårkväll. Men blev ingen bild på den, för hungrig för att komma ihåg det.

Saker jag burit och förtärt. Helt enkelt.

Helg med Lillstrumpan!

Fredagsmyyyyyyyys!

Idol (heja Calle!) och film. Såg He´s Just Not That Into You. Riktigt bra, iaf för att vara en romantisk komedi.

Och massor av lösgodis. Här är typ hälften redan uppätet...
Idag räddade vi som sagt cykeln, gick en sväng på stan och fikade. Alltså fortsatt myyys!

Denna helg består mestadels av umgänge med bästa finaste syster. Gillart!
Ikväll fortsätter det med utgång.

Uppdatering.

Imorse tog syster och jag oss an mission: rädda cykeln. Bara att den stod kvar var en glädje i sig! Alla delar var dessutom kvar. Drog iväg med den till närmsta cykelaffär. Där var det en vänlig man som klippte upp låset och passade på att skruva åt mitt hemskt lösa styre också. 30 kronor för besväret kändes helt rimligt. Tess nöjd!
Nu har dock ett nytt irritationsmoment dykt upp... En summa pengar har dragits från mitt konto i söndags och företagsnamnet säger mig noll, även så summan. Använde kortet en gång den dagen och jag vet var och för exakt hur mycket. Så måste man ringa banken och mecka med detta. Ännu en suck!

torsdag 12 november 2009

WTF!!!

Tog cykeln ner till Jalla Jalla för att inhandla mig en smaskig halloumifalafel. När jag jag kom ut igen och började låsa upp cykeln så gick nyckeln av. I slanglåset. Suck! Fick lämna cykeln där på Bergsgatan och traska hem i raskt tempo, så jag hann äta min godsak innan den blev kall.
Hur fan ska jag få upp låset nu då? Hinner inte gå dit och greja förrän på lördag morgon troligtvis heller. Och hur stor är chansen att cyklen finns kvar överhuvudtaget vid det laget? Ska jag behöva smälla iväg med några tusenlappar på en ny cykel nu? Suck igen!
Ett mindre problem jämfört med mycket annat här i världen kan tyckas. Men för mig är det jävligt irriterande!

Underbara Clara ryter ifrån!


Hon är så otroligt bra den här människan! Hon skriver allt jag önskar att jag hade kunnat formulera. Underbart att hon finns och att så många läser hennes ord!

Massor av kramar till bästa Clara!