måndag 31 augusti 2009

Skruttig måndag.





Gick i pyjamas till klockan fem. Duschade. Hade telefonmöte med banken. Satt framför datorn. Gjorde omelett. Åt omelett. Snöt mig, snöt mig, snöt mig. Ungefär exakt det har jag haft för mig idag.

Enda oväntade skedde just när jag vaknat, vid tolv. Plötsligt sätts en nyckel i dörrlåset. Någon försöker komma in min lägenhet! Först tänkte jag att det var nån granne som tagit fel dörr och strax skulle gå iväg, hoppfull att ingen märkte det genanta misstaget. Men dörrren öppnades. Då var min nästa tanke att det var förra lägenhetsinnehavaren som behållt en nyckel i smyg och nu skulle in och luska. Personen klev in och... det var min syster. Hon har ju extranyckeln och skulle bara hämta sockret jag lånade för några dagar sen. Visste ju inte att jag var hemma mitt på dagen. Lite vardagsdramatik så där. Haha!

Utstyrsel: före fem-pyjamas, efter fem-linne, munkjacka, shorts. Allt hm.
Mat: fruktsoda, tomater, omelett- ägg, vispgrädde, senap, svamp, prästost, peppar, salt. Mumsigt!

Trasigt.



Jag brukar aldrig tappa bort saker eller göra sönder grejer. Väldigt ordningsam kan man nog påstå.
Men på sistone har nåt hänt. Exakt vad vet jag inte, men saker har försvunnit och grejer har gått sönder...

Till exempel min fina ljuslykta jag köpte i en antikaffär i Slöinge på semestern. Krasch ner från soffbordet. Och en av de mer ofula krukorna jag äger. Krasch ner i från fönsterbrädan.

Materiella ting javisst, men mycket olikt mig.

Sjuklig.

Idag är jag hemma från jobb. Har egentligen inte alls tid med det här. Men om jag ska va hemma nån dag denna veckan var det här ändå den minst dåliga.
Och på torsdag fyller jag år. Förra året var jag sjuk på födelsedagen. Hoppas jag piggnat till lite tills dess i år.
Och nej, jag tror inte att jag har svininfluensan. Inte ens feber. Tror jag. Bara sjuhelvetes snorig och opigg.
Imorn är det till att komma igen.

söndag 30 augusti 2009

En söndag.






Idag har varit en slappesöndag. Inte på grund av bakfylla utan på grund av förkylning. Vaknade ganska tidigt, men läste sen tidningen länge och satt framför datorn.

På eftermiddagen cyklade jag till Kungsparken för en picnicfika med Titti och Lotta. Mysigt! Uppdatering av nuvarande läge i våra liv... Innan vi for åt var sitt håll tog vi en runda på Åhlens i city. Såg fina vardagsklänningar, bla en i manchester. Och så såg jag en alldeles underbar Rules by Mary-kofta. Åhhhhh, vill ha! Tyvärr kostar den lite grann och jag har en väldigt fattig månad (pga hiskeligt mycket räkningar), så jag hoppas innerligt att den finns kvar om en månad. Så fin den var!

Skulle egentligen åkt och handlat och bakat muffins idag också, men förkylningen tog ut sin rätt. Har suttit framför datorn och legat under filten framför tv:n hela kvällen. Nödvändigt för att orka med jobbet imorn. Får baka imornkväll istället. Och på onsdag. På tisdag är det föräldramöte. Tjohoo! ;)

Klädsel: lika söndagsslapp som mig: skor-bronx, byxor-gina tricot, linne och kofta-hm, väska-second hand
Middag: paj från i fredags, sockerärtor, morot, oliver, fruktsoda.

Lördagskväll!



Lördagskvällen blev en rolig historia! Som så ofta!

Emmeli, Johanna N och Josefin kom hit och drack vin och svullade snacks. Och snackade en himla massa. Sen drog vi (som så ofta) till Debaser för dans. Och dans blev det! Mycket techno till Josses och min glädje. Länge sedan en sådan kväll. Ordentlig bas och mycket technohänder som vevade. Himla kul!

Och så sprang vi på några pojkar som vi träffade på Debban häromsistens. Visade sig att Emmeli kände en av dem. Så klart. Haha! Förra gången blev det efterfest (om än mycket lugn) här. Den här gången stack de till KB efter Debban. Ville ha med oss, men kändes inte helt motiverat med typ 45 min kb... Istället fick vi sällskap på vägen hem av två av deras kompisar, en av dem bor tydligen granne med mig. Malmö är så himla litet! Det gäller att passa sig... Hihi!

Skor!


Tog en tur till stan med syster i fredags, av en enda anledning. Dessa skor. Underbara! Och nu är de mina! Älskar färgen, modellen, spännena, allt allt allt! :)
Från Monki.

Dagens tv!


Mad Men - älskart!
Inte en särskilt originell uppfattning, men dock så sant så sant!

Mygg!


Så här såg mina ben ut tidigare i veckan... På bilden ser man dessutom bara en liten del av prickarna, ännu mer bak på smalbenen. Blev biten på kräftskivan förra lördagen. Först var det rätt lugnt, men sen så... I tisdag, onsdags höll jag på att bli vansinnig av kliandet. En fantastisk tortyrmetod! Sedan några dagar har det nu slutat klia, men jag är fortfarande vackert prickig. Som min syster så kärleksfullt påpekade igår, när jag bar shorts: "Du ser ut som en knarkare"... Japp, jag tar bara heroinet från knäna och ner!
Lägg även märke till det tjusiga blåmärket på höger knä. Försökte sätta mig vid ett bord. Följdes av svordom samt flertalet timmar smärta...

lördag 29 augusti 2009

Några pepplåtar!

Du måste våga chansa mer!

Hela livet blev en helg!

A monkey needs to dance, so do you!

Do the dance!

Oh, no!

Lördag!

Aske är som alltid suddig... :)




Fin dag idag! Kanske tack vare den massiva sovmorgonen (och en ipren) har jag känt mig rätt pigg idag. Hängt med syster och vovve hela eftermiddagen. Lekt, planerat kvällen, hämtat paket (örngott från HM), ätit rester från igår, haft en smula klädångest, löst klädångesten...

Nu måste jag diska och göra iordning mig. Sen blir det liten förfest här. Känner peppen komma!

Puss

En annan dag!

Tolv timmars sömn blev det! Gött!
Nu ska jag ta tag i den här dagen. Ses senare!

fredag 28 augusti 2009

Imorgon är en annan dag!

Som tur är!!!
För just nu tror jag att jag strax svimmar av trötthet. Intensiv vecka över lag. Härlig middag med mina allra bästa kollegor ikväll. Pangförkylning på det. Varken tid eller lust för någon sjukdom. Så nu blir det till att nanna kudde i många många timmar. Längtar!
Ses förhoppningsvis pigg och frisk(are) imorn!
Puss

torsdag 27 augusti 2009

Fullt upp!

Josse och Aske busar. Går inte att få en osuddig bild på honom, eftersom han inte är still en sekund...
Dagens matlagning:
Linssoppa


Vegetarisk köttfärspaj


Kladdkakemuffins
Det är mycket nu. Mycket jobb, mycket att fixa hemma. Inte mycket blogg därför.

Igår gjorde jag viktiga saker som betalade räkningar och ringde samtal. Och så mindre viktiga, men desto roligare saker. Som att gå en sväng på stan och sedan fika tillsammans med Emmeli. Kul! Slutade dagen med att somna på soffan.

Idag på förmiddagen var det full skrikfest på jobb. Både gamla och nya barn tog i för kung och fosterland... Tack och lov inte samtidigt (hela tiden iaf) och med olika intensitet och volym. Trött i huvudet blir man, men man njuter av den ljuvliga tystnaden efteråt iaf. Haha!

Efter jobbet har jag vart duktig. Handlat mat, städat och lagat mat. Ska ha middag här imornkväll. Kommer ha tillräckligt att göra imorn eftermiddag, så det är bäst att förbereda det viktigaste redan idag.

En stund ikväll kom Josse och Aske på besök också. Han blev alldeles uppeldad och vild, men är himla mysig ändå. Och så kissade han tre gånger på golvet... Lille valpen!
Imorn är det öppning. Igen! Tredje gången på drygt en vecka. Jag som inte ens öppnar egentligen. Så nu är det dags att sova. Upp om fem timmar.
Puss och godnatt!

tisdag 25 augusti 2009

Jobb jobb jobb!


Kort inlägg idag. Jobbat hela dagen. Därefter kvällsplanering med arbetslaget. Planerade föräldramöte och skrev på arbetsplanen. Roligare än jag förväntade mig. Speciellt när kollegan föreslog att vi skulle formulera ett mål "allmänt konkret". Så då gjorde jag det. Ordbajseri är min främsta skill på jobbet! Haha!

Men nu är jag bara tröttmössa. Kom hem vid kvart över nio ikväll och cyklar iväg till jobbet igen vid kvart i sex imornbitti. Kul. Not. Inget liv alls idag, men så får det vara ibland. Roligare när jag kan gå hem redan klockan ett imorn.

Puss och godnatt!

måndag 24 augusti 2009

Tillbaka efter bästa sortens helg!




Fler bilder följer vid annat tillfälle.


Jag har haft en alldeles alldeles underbar helg!

I fredags åkte jag upp till Göteborg efter jobbet. Vi gick till Kontikki, där några kompisar till Rasmus hade klubb. Vit Päls (från Malmö) spelade och sen vart det lite dans och så. Rätt lugn kväll.

I lördags for vi till Rasmus lantställe i Bohuslän, för kräftskiva. Vi var fem personer i en liten pluttig bil. Stannade på Torps köpcenter på vägen och handlade mat, gick på systemet och käkade på Donkan (åh, vad jag inte gillar det stället). Och spanade på volvoraggare! Det var en kul liten roadtrip. På landet anslöt ett gäng till med människor, som tagit bussen. Vi fikade, latade oss, slog lite golfbollar, plockade kantareller och latade oss ännu mer. Åh så fint det var!

Framåt kvällen blev det middag på uteplatsen. Jag åt en kräftstjärt... Gillar inte allt knäckande och sugande och sånt där. Koncentrerade mig hellre på Västerbottenostpaj, äggakaka, kantareller och andra godsaker.

Resten av kvällen förflöt med krocketspel, musiklyssnande, bad i havet (och kolsvart mörker!), ännu mer latande och så dans. Det var en härlig skiva!

Finemang att vakna helt obakis (till min egen förvåning) igår förmiddag. Någon hade gjort gröt och kaffe, så det var bara att slå sig ner och njuta.

Efter visst städande for vi tillbaka till Göteborg på eftermiddagen. Där blev det pizza, bloggläsning, tupplur, promenad till R:s jobb och tre avsnitt av True Blood.

Idag har jag tagit tåget tillbaka till Malmö. Så jäkla gott att ha semester idag! Ingen stress what so ever. Älskart!

Ikväll fick jag träffa lille Aske, min systers hundvalp. De hämtade hem honom i lördags. En riktig sötnos! Äntligen en vovve i familjen! Som min syster längtat hela sitt liv. Nu var han där. Liten och vild, men det ska nog bli hund av honom med. Hihi!

torsdag 20 augusti 2009

Dagens filmtips!


För övrigt är det en himla bra film på tv just nu, Järn 3:an. Den är från Sydkorea och är väldigt tystlåten och väldigt fin. En smula våldsam. Och romantisk på ett mycket märkligt vis. Se!


Nödvändigheter och häng.

Älskade syster!
Här på en strand utanför Åhus, tidigare i somras.

Dagens utstyrsel: topp och shorts-hm.

Idag har jag gjort tråkiga men nödvändiga saker. Diskat, lagat mat, tvättat. Har fortfarande mer disk kvar... Och så måste jag raka benen och duscha. Tråååkigt!

Som tur var kom min kära syster förbi och hängde med mig några timmar. Mest allmänt skitsnack, men vi kollade också på bilder av den lille vovven hon och hennes kille ska hämta hem på lördag. Aaaaw!

Nu ska jag ta och packa en liten väska. Åker till Göteborg efter jobbet imorn. Hm, vad ska man ikläda sig denna helg?

Ok, dags att ta tag i saker och ting igen!

Hjärta och smärta!

Idag har jag ont i hjärtat. Bokstavligt talat, inte som metafor.

Jag tycker inte om det. Kan färsk pasta hjälpa?

onsdag 19 augusti 2009

Mer än mjölk behövs tydligen för att överleva.

Före.


Efter!

Min syster och jag konstaterade idag att det ibland är väldigt tråkigt att vara vuxen. När man jobbar fast man vill leka till exempel. Eller när man måste handla mat.


Jag har vart hemma från semestern i en och en halv vecka och allt jag inhandlat till mitt hem i matväg har varit yoghurt, mjölk, oliver och en burk pesto. Imorse fick jag dricka mjölk och äta torra russin till frukost. Det fanns verkligen inget annat. Inte mycket att hänga i granen när man ska cykla 1 - 1.5 mil till jobb...


Så dagens mission var en tur till Coop. Kom hem klockan två. Kom iväg till affären klockan sex. Ska bara, ska bara, ska bara. Jag är som en jävla Alfons. Bara läsa en massa bloggar. Bara uppdatera viruskyddet på datorn. Bara sova en timme på soffan. Ibland skulle jag verkligen behöva en sambo som sa till mig på skarpen.


Men till slut blev det handlat. En del nyttigt. En del onyttigt. Jag är nöjd.


Morgondagens mission: diska. Men det tar vi då.

Alnarp kl 06.15





Ibland är det ljuvligt att cykla till arbetet!

tisdag 18 augusti 2009

Who wear short shorts?

I wear short shorts!
Genom flera somrars empirisk forskning har jag kommit fram till att om du vill komma snabbare till jobb ska du ha korta shorts. Bilar har nämligen en större förmåga att stanna och släppa över en över gatan då. Särskilt om föraren är av maskulint kön samt över trettio.
Som sagt. Jag klämde ännu lite mer kräm ur sommaren och envisades med att ha shorts även fastän skolorna har börjat. Andra verkar tro att det omedelbart blir höst och klär sig i jeans och skinnjackor trots tjugo graders värme. Får vi inte nog av det september till maj?!
Bästa cykellåt idag var: Röyksopp och Robyn - The Girl and the Robot. Perfekt driv i den låten! Både för dans och cykling. Åsså Robyn, hon är bra hon!
Idag har jag för övrigt inget liv. Stängde på jobb, var hemma vid 18.30. Öppnar imorn, 06.30. Alltså måste jag stiga upp klockan 05.00. Jippi yay! Så snart är det natti natti. Måste bara hitta någon slags mat i mitt hem. Svår uppgift.
Puss och godnatt!
Utstyrsel: topp-Bikbok, shorts-hm, sandaler-Indiska

Kära dagbok.


Nu kör vi! Fyller inte tjugonio förrän om två veckor, men man måste ju få öva sig lite. Eller hur.


Vad som kommer hända här har jag icke en aning om. Det visar sig helt enkelt.


Men nu ska jag sova lite. Får återkomma imorn.

Puss och godnatt!